sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Prizrak - pieni tomaattiherkku

Prizrak oli mukava uusi pienikokoinen tomaatti tälle kaudelle. Prizrakin siemenet toimitti TomatoEden. Tämän tomaatin nimi on nyt muutettu nimeksi Ghost. Venäjällä tämä lajike tunnetaan nimellä Prizrak, jolla nimellä sitä myytiin vielä viime talvena.
http://tomatoeden.com/?560,ghost

Prizrak on aika erikoinen tomaattilajike. Se on erittäin paksukuorinen tomaatti ja pinta tuntuu hieman karvaiselta eli mieleen tulee heti persikka. Vaikka siinä on paksu kuori niin se on erittäin hyvänmakuinen makea napostelutomaatti. Kooltaan tomaatit ovat pingispallon kokoisia ja väriltään vaalean keltaisia, kesällä auringossa kypsyneet tomaatit saivat keltaista väriä pintaan vielä enemmän.

Prizrak antoi satoa kohtalaisesti kasvihuoneen pohjoissivulla. Tänään siivosin Monexin kasvihuoneesta viimeiset tomaatit pois ja vielä löytyi kasvuston sisältä varsin hyvänä säilynyt tomaattiterttu. Tänään kerätyt tomaatit olivat kypsyneet täysin pimeässä ja olivat jo hieman mauttomia. Yhteenvetona voisin todeta että Prizrak on erinomainen lajike aurinkoiselle kasvupaikalle, ellei sitten tomaatin erikoinen paksu kuori häiritse jonkun makunautintoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti