lauantai 8. syyskuuta 2018

Berkeley Tie-Dye Heart - suuri multicolor tomaatti

Berkeley Tie-Dye Heart on suuria yli 300gr hedelmiä tekevä multicolor tomaattilajike. Tomaatit ovat varsin kauniita punavihreitä ja raidallisia. Tämänkin lajikkeen siemenet toimitti Tomato Eden.
http://tomatoeden.com/?232,berkeley-tie-dye-heart

Halkaistu tomaatti on rakenteeltaan tyypillinen pihvitomaatti joka väriloistossaan häikäisee. Maultaan tomaatti on kuitenkin varsin keskinkertainen eikä ainakaan tällä yrittämällä päässyt kovin korkealle omissa tomaattiarvioissa. Maussa on ehkä hieman sitrusmaista kirpeyttä, muuten se on jotenkin mauton ja mitäänsanomaton vaikka onkin erittäin mehukas.


Berkeley Tie-Dye Heart kasvoi koko kesän ulkona talon päädyssä varsin hyvässä ja aurikoisessa paikassa. Kasvi ei kovin suureksi kasvanut noin 1,5 metriseksi. Kasvin kokoon nähden satoa tuli erittäin runsaasti. Tomaatit tulivat valtavissa tertuissa jotka olisivat romahtaneet ilman tukemista, yksi terttu kun painoi varmasti pitkälti toista kiloa.

Vaikka tomaatti oli kaunis ja satoisa niin jonkinlainen pettymys se silti oli, varsinkin kun tänä vuonna on ollut niin paljon todella upeita lajikkeita kasvamassa. Itse olen loppusatoa pakastanut ja varmasti se käy hyvin esim. talvella jauhelihakastikkeen ja muidenkin ruokien joukkoon jonne tomaatteja yleensä käytetään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti