tiistai 25. syyskuuta 2018

Kasvihuoneiden lämmityskausi alkaa

Taas on kesä takana ja lämmin syksykin on nyt kuluneella viikolla kylmentynyt huomattavasti ja ensimmäiset pakkasyöt ovat tuloillaan. Tämä tietää sitä että molemmissa kasvihuoneissa on taas lämmitys tarvittaessa käytössä ja toimintavalmiudessa läpi vuorokauden.

Euro-Serren kasvihuone tulee olemaan toiminnassa taas läpi vuoden, myös talvipakkasilla. Tämän vuoksi huoneen päälämmitin dieselkäyttöinen Airrex AH-300 oli nyt ensimmäistä kertaa vuosihuollossa, joka tehtiin jo elokuun lopulla, riittävän aikaisin ennen lämmitysakauden alkua.
Huolto tehtiin paikanpäällä kasvihuoneessa eikä lämmitintä tarvinnut edes siirtää.

 

Uskoisin että huolto oli varsin perusteltua tehdä, koska lämmitin on toiminnassa taas yli puoli vuotta. Lämmittimen huolto oli varsin perusteellinen ja se kestikin lähes tunnin. Huollon yhteydessä mm. lämmitin ja lämmityselementit puhdistettiin. Laitteen oveen jäi vuosihuollon toimenpiteistä tarra.

Euro-Serren kasvihuone on tupaten täynnä kasveja ja koko kattokin on ihan tukossa. Syysaurinko ei paljoa enää pääse paistamaan huoneeseen jonka kasvustoa pitäisi karsia ensi tilassa.

Monexin kasvihuoneessa sen sijaan on tilaa alhaalla kun useimmat tomaatit ovat jo menneet kompostiin. Sisälle on muuttanut ulkoa hienosti kukkiva verenpisara, joka talvehti isossa kasvihuoneessa viime talvena. Myös kesän ulkona olleet sitrukset ovat jo sisällä kasvihuoneissa.

Monexin kasvihuone sen sijaan jää kylmilleen talven ajaksi ja todennäköisesti lokakuun aikana kausi loppuu kun satoa ei huoneesta enää kovin paljoa tule.

Biogreenin sähkölämmitin muutti huoneeseen viime viikolla ja termostaatti pitää minimilämmön + 7 asteessa. Isossa Euro-Serren kasvihuoneessa on tällä hetkellä +12 asteen minimilämpötila.

5 kommenttia:

  1. Paljonko talvikasvarissa oli neljöitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 20,7

      https://kaksikasvihuonetta.blogspot.com/p/euro-serre-tropic-207.html

      Poista
  2. Hyvä kun kirjoitit puutarhaan sopivasta lämmityslaitteesta. Itse juuri mietin, että ottaisin nyt ympärivuotisia kasveja kasvamaan eli lämpöä tarvitaan talvellakin. Pitääpä tutustua tähän laitteeseen enemmän.

    VastaaPoista
  3. Meillä on myös tuollainen samantyylinen öljylämmitin meidän kasvihuoneessa, niin kiva, että saa kasvit kasvamaan jo hyvissä ajoin. Teimme samoin, että otimme huollon jo hyvissä ajoin, niin olipahan sitten kaikki jo hyvissä ajoin valmiina. Toivottavasti tänä vuonna tulee hyvä sato! Hyvää kesää sinne!

    VastaaPoista
  4. Hei, hyvä idea pitää kasvihuoneet lämpimänä myös talvella dieselkäyttöisellä lämmittimellä. Olemme myös haaveilleet lämpimästä kasvihuoneesta talveksi. Kannattaa todella myös varmasti huollattaa lämmittimet ja muut laitteet, kuten syöttöpumput hyvin ennen talven tuloa. https://www.dieselosa.fi/dieselkorjaamo

    VastaaPoista