torstai 9. huhtikuuta 2020

Maissi Pesccorunto

Maissi Pesccorunto
Kahtena edellisvuotena olen kasvattanut lähinnä harvinaisempia etelä- ja keskiamerikkalaisia maisseja eikä kovin hyvällä menestyksellä, tähkiä on tullut vain muutamia ja ne ovat kypsyneet todella hitaasti, kaikki maissit ovat kasvaneet kesän ulkona kasvimaalla, joten olosuhteetkaan eivät ehkä ole olleet parhaat mahdollisuudet lämpimämpiin oloihin tottuneille kasveille.

Ei kaksi ilman kolmatta ja tänä vuonna on taas kokeilussa harvinaisempi lajike jonka alkuperä on Perussa ja Cuzcon kaupungissa, maissi on perunan ohella viljellyin kasvi inkojen pyhässä laaksossa, jossa Cuzcon kaupunkikin sijaitsee. Maissi Pesccorunton siemenet sain Puolasta blogin yhteistyökumppanilta TomatoEdeniltä, joten tämän maissin kasvatusta voi kuka tahansa halutessaan kokeilla.
https://tomatoeden.com/?831,corn-pesccorunto

Pesccorunto on erikoisen näköinen maissi. Siemenet ovat valkoisen ja mustan ehkä jopa violetin värisiä. Jyvät kylvin maaliskuun 7 päivä ja alle viikossa ne olivat itäneet, sain lopulta seitsemän taimea jotka alkukesällä istutetaan kasvimaalle.

Maissin taimet ovat kasvaneet hyvin kuten yleensä ja kuukauden ikäiset maissit oli aika istuttaa suurempiin ruukkuihin. Itämisen jälkeen maissit muuttivat heti kasvihuoneeseen, jossa ne saavat nyt kasvaa isommissa ruukuissa aina siihen asti että saan ne istutettua ulos joskus kahden kuukauden päästä.

Maissit kasvoivat lähes 20 senttisiksi pienissä 50 millisissä kylvöruukuissa. Valkoinen juuristo oli vahva ja hyväkuntoinen kun koulin taimet viime maanantaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti