keskiviikko 13. helmikuuta 2019

VP-Lux kookoskasvualustat

Ensi kesäksi riittää vaihtoehtoja kasvualustoiksi ruukkuihin. Novarbon tuotteiden lisäksi käytössä on monia VP-Luxin toimittamia eri kookoskasvualustoja joista nyt lyhyt blogiesittely.

Atamin kookos on minulle tuttu tuote jo muutamalta edelliseltä vuodelta ja tähän mennessä se on ollut paras kookosalusta joka minulla on ollut käytössä. Atamin kookosta saa mm. 50 litran säkeissä ja säkin väri on vain muuttunut harmaasta vaalean punaiseen. Kookos on pussista täysin käyttövalmista ja erittäin hienojakoista tavaraa jota on usein esitelty tässäkin blogissa.
Amppelirocoton juuristo Atamin kookoksessa parin vuoden takaa, lisäksi tuohon oli sekoitettu joukkoon jonkin verran perliittiä. Juuristo oli kasvanut hyvin kookoksessa ja se oli terveen näköistä.
https://www.vplux.fi/fi/product/kasvualusta-kookoskuitu-atami-cocos-substrate/546

CocoTek PX on General Hydroponicsin valmistamaa kookosta joka on minulle täysin uusi tuote, se tulee nyt ensimmäistä kertaa kokeiluun. CocoTek on myös 50 litran säkissä käyttövalmiina ja siihen on sekoitettu joukkoon perliittiä ilmavuutta antamaan. Kookosseos on 75% kookosta ja 25% perliittiä.
https://www.vplux.fi/fi/product/kookoskuitu-cocotek-px-ghe/709912

Wilman CocoLite kookokset ovat myös käyttövalmista tavaraa 50 litran säkeissä. Myös näissä kookoksissa on mukana perliittiä. CocoLite-11 tuotteessa on vähemmän perliittiä kuin CocoLite-22 kookoksessa, joka on erittäin kevyttä ja ilmavaa.
https://www.vplux.fi/fi/product/kasvualusta-kookoskuitu-wilma-cocolite/543936

Wilman kookoskuituja pääsin ensimmäistä kertaa testaamaan jo parisen vuotta sitten. Silloin niihin istutetut jättirocotot kasvoivat kasvihuoneessa erittäin hyvin, suurikokoisia podejakin tuli molemmista rocotoista mukavasti. Molempien kookosalustojen kastelu hoitui Blumat -tippukastelun avulla ja se on testattu hyvin toimivaksi näissä kasvualustoissa.
http://kaksikasvihuonetta.blogspot.com/2017/04/uusi-kookoskuitu-testiin.html


Ugro on kookoskuitu jota myydään isoissa XL -koon paaleissa. Veteen sekoitettuna 5 kg paaleista saadaan 70 litraa käyttövalmista kookoskuitua. Coco XL on tavallista kookoskuitua ja Coco XL Rhiza on kookosta johon on lisätty mykoritsaa. Molemmat tuotteet tulevat minulla ensimmäistä kertaa käyttöön joten näistä ei ole ennestään kokemusta.
https://www.vplux.fi/fi/product/kasvualusta-kookoskuitu-u-gro-70l-5kg-normaali/503_371
https://www.vplux.fi/fi/product/kasvualusta-kookoskuitu-u-gro-70l-5kg-rhiza/503_369

Kaikista kookosalustoista tulee lisää juttua blogiin aina sitä mukaa kun niitä otetaan käyttöön. Tähän mennessä olen käyttänyt tänä vuonna vain Atamin kookosta joidenkin rocotojen taimikasvatuksessa.
Kaikenlaisia kasvualustoja on nyt erittäin runsaasti ensi kesää varten kun viime vuodestakin jäi turpeita ja kookosta useampi 100 litraa käyttämättä. Toisaalta monia kasveja tulee nyt ruukkuihin kasvamaan eli muutakin kuin tomaattia ja chilejä, näistä tarkemmin sitten myöhemmin keväällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti