lauantai 1. huhtikuuta 2017

Uusi kookoskuitu testiin


Blogin yhteistyökumppani VP-Lux lähetti pari 50 litran säkkiä uutta kookoskuitua testattavaksi, tuote on varsin mielenkiintoinen sillä kookokseen on lisätty perliittiä mukaan. Kaupallisessa kookoksessa en ole vastaavaa ennen nähnyt, mutta omiin sekoituksiin olen perliittiä kookoksen joukkoon toki lisännyt.

Tämän uutuustuotteen nimi on Wilma Cocolite-11 ja Wilma Cocolite-22. Wilma Cocolite-11 on tarkoitettu käsinkasteluun, jossa on vähemmän perliittiä joukossa kuin Cocolite-22:ssa, joka taas on lähinnä tarkoitettu tippukastelusysteemeihin vesiviljelyalustaksi.
http://www.vplux.fi/tuotteet.html?id=48/543936

 Taimipöydältä löytyi vielä kaksi kovin samanlaista jättirocotoa jotka nyt pääsevät kookostestiin.
Rocoto de la selva Rojo Arequipa ja Giant Rocoto Orange Arequipa. Ensimmäiseen kookostestiin tulee mukaan Wilma Cocolite-11 ja Atamin kookos, johon olen ollut erittäin tyytyväinen ja se toimi mainiosti rocotoamppeleissa viime vuonna. Tänä vuonna Atamin kookosta olen käyttänyt monissa amppeleissa sekä yksinään että perliitin ja turpeen kanssa sekoitettuna. Myös monissa Autopoteissa on nyt Atamin kookosta mukana.
http://www.vplux.fi/tuotteet.html?id=48/546

Vasemmalla lautasella Wilma Cocolite-11 ja viereisellä Atamin kookosta,

Molemmat kookokset ovat hyvin hienojakoisia ja laadukkaan tuntuisia.

Molemmat rocotot pääsivät samanlaisiin suuriin ruukkuihin, jonne molempiin lisäsin myös hieman turpeen ja perliitin sekoitusta pohjakerrokseen kookokseen sekoitettuna. Kasvit ovat kooltaan nyt hyvin samanlaisia, hyvin haaroittuneet ja kukkanuppuja muodostunut useita molempiin. Toisessa rocotossa on yksi kukka jo auennut. Kasvien lopullinen sijoituspaikka on vielä avoin mutta vierekkäin samanlaisiin olosuhteisiin ne olisi tarkoitus sijoittaa. Jos Euro-Serren huoneeseen jää vain tilaa niin kasvit jää sinne ja mahdollisesti blumat saa hoitaa kasvien kastelun kesällä samoilla lannoitteilla, jotta vertailu olisi mahdollisen tasapuolinen. Lajikkeet eivät nyt ole samat, mutta sille ei voi mitään.

Pääsiäisviikolla olisi tarkoitus laittaa Euro-Serren kasvihuoneeseen vesiviljelylaite Wilma Small Wide 8 toimintaan ja alunperin sinne ajattelin ruukkuihin pelkästään hydrosoraa, mutta ainakin pariin ruukkuun tulee nyt kokeiltavaksi tuota enemmän perliittiä sisältävää kookosta Wilma Cocolite-22. Kasvien kastelu ja lannoitus Wilma -vesiviljelyjärjestelmässä hoituu ajastetusti tippukastelulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti