lauantai 16. helmikuuta 2019

Taimikasvatusta altakastelupöydillä

Isoimmat chilit mm. kaikki rocotot ovat jo muutama viikko sitten muuttaneet varaston kahdelle altakastelupöydälle, toisen pöydän kastelu on automatisoitu. Rocotot ovat kasvaneet ihan normaalisti ja ovat aikataulussa. Kasvihuoneen amppeleihin tulevat lajikkeet ovat kaikkein suurimmat ja jättirocotot tulevat selvästi perässä. Kuten yleensä, ne kasvavat hitaammin ja idätyskin oli paljon vaikeampaa ja hitaampaa tänä kautena, tosin niillä ei mikään kiire ole kun useimmat päätyy joskus kesällä vasta pihalle.

Automatisoitu altakastelupöytä on toiminut moitteetta jo useita vuosia. Vesipumppu pumppaa ajastetusti pari kertaa vuorokaudessa vettä pöydälle ja ylivuotoputken kautta vesi valuu takaisin vesisäiliöön. Kastelu on ajastettuna aina 15 minuuttia kerralla päällä.

Rocotojen päävalaistuksen hoitaa ehkä paras kasvivalaisin mitä olen koskaan käyttänyt. VP-Luxin Led Spider Cob 432W / 360W.
https://www.vplux.fi/fi/product/led-kasvivalaisin-spider-cob-360w/562

Rocoto Manzano Amarillo Ollantaytambo on yksi komeimpia rocotoja tällä hetkellä ja se kasvaa uudessa Novarbon Mossgrow sammalalustassa. Maaliskuun alkupuolella tämäkin upea lajike pääsee amppeliin Monexin kasvihuoneeseen. Rocoto Manzano Amarillo Ollanta eli ns. valkoinen rocoto oli suurimman suosion viime syksynä saaneista perulaisista rocotoista. Ollantan siemenet vietiin lähes käsistä varsinkin ulkolaisten chiliharrastajien toimesta. Tänä vuonna Ollanta kasvaa noin kymmenessä eri maassa aina Hawaijia myöten.

Manzano Amarillo Ollanta on myös ainoa rocoto jossa on ensimmäiset kaksi hedelmää muodostumassa. Kasvi on jo lähes metrin leveä ja se pystyykin jo tekemään hedelmiä, varsinainen sadonmuodostus alkaa vasta keväällä kasvihuoneessa jonka vaihtelevissa oloissa kukintakin vasta stimuloituu erittäin runsaaksi.

Ensimmäinen taimi-NFT lähti käyntiin muutama päivä sitten, siinä olevat kasvit ovat vielä kovin pieniä. Loppusijoituspaikka näille kasveille on varmaan Euro-Serren isossa kasvihuoneessa.

1 kommentti: