torstai 23. toukokuuta 2019

Perunoiden istutus



TPS perunat eli siemenestä kasvatetut perunantaimet tuli istutettua kasvimaalle viikonloppuna. Perunoille meinasi käydä todella huonosti pääsiäisen jälkeen tulleiden yöpakkasten vuoksi. Olin unohtanut taimilaatikon ulos terassin pöydälle yöksi ja aamulla oli pakkasta -2 astetta. Varmaan yli 80 prosenttia kasvustosta paleltui ja muutama taimi kuoli kokonaan. Peruna on kuitenkin erittäin sitkeä kasvi ja suurin osa taimista lähti taas voimakkaaseen kasvuun lämpimässä kasvihuoneessa. Yläkuvassa perunantaimia juuri ennen istutusta kasvimaalle ja alemmassa kuvassa samat taimet vain viisi päivää aiemmin, kasvu on ollut erittäin voimakasta lyhyessä ajassa.




Lähes kaikissa taimipoteissa oli runsaasti pieniä perunan alkuja. Koska kyseessä oli TPS Fireworks -siemenlajitelma niin tuolla on monenlaista ja monenväristä perunaa, myös lähes mustanviolettia.

Perunat istutettuna kasvimaan kasvulaatikkoon, Osa taimista on varsin vaatimattomia paleltumien vuoksi. Palataan päivityksiin syksymmällä kun perunat nostetaan maasta ja katsotaan mitä tuolta löytyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti