lauantai 4. toukokuuta 2019

Lucid Gem - uusi suosikkitomaatti

Lucid Gem nousi kertaheitolla yhdeksi suureksi suosikkitomaatikseni viime vuonna. Tänä vuonna tämä hieno tomaattilajike on myös kasvatuksessa ja se on tämän hetken komein tomaattikasvi, jossa on jo myös useita raakileita kehittymässä.

Lucid Gem on myös kaikkein suurin tomaatti kasvihuoneissa, mittaa kasvilla on jo lähes 180 cm. Lucid Gem on täsmälleen samassa paikassa ja samassa NFT-vesiviljelyalustassa kuin viime vuonnakin Monexin kasvihuoneessa. Se on kasvihuoneen oven pielessä jossa se saa runsaasti aurinkoa lähes koko päivän ajan. Lucid Gem kuten oikeastaan kaikki runkotomaattini haarautuvat keskeltä perusrunkoa kaksihaaraiseksi. Koska aikaa on runsaasti niin ne saavat vapaasti tehdä kaksi latvusta, jolloin sadonmäärä on huomattavasti suurempi. Runkotomaatit eivät niin paljoa vie kuitenkaan tilaa leveyssuunnassa ja kahdella latvuksella pituuskasvukin pysyy paremmin kurissa. Yksirunkoisena tuonkin tomaatin joutuisin varmaan latvomaan jo kesäkuun aikana, nyt päästään ehkä kuukauden verran pidemmälle.

Kehittyviä raakileita löytyy tomaatista jo kymmenkunta ja isoimmat ovat kohta pingispallon kokoisia. Tomaatit ovat kypsinä varsin suurikokoisia lähes pihvitomaatin kokoisia, erittäin mehukkaita ja hyvänmakuisia herkkutomaatteja joiden värityskin on vielä upea ja persoonallinen keltaoranssimusta. Siemeniä on saatavana TomatoEdenin runsaista valikoimista.
https://tomatoeden.com/?662,lucid-gem

Tomaatin kukat tulevat suurissa ryppäissä ja ne ovat suurikokoiset pihvitomaattien tapaan. Kehittyvät tomaattitertut pitää kuitenkin muistaa tukea ajoissa jotteivat ne romahda suurten tomaattien painosta. Lucid Gem tomaatit ovat parhaimmillaan nautittuna tuoreelta leivän päällä, salaateissa tai ihan vain sellaisenaan.

2 kommenttia:

  1. Ihana kuulla, että Lucid Gem on noin mahtava. Itselläni ensimmäistä kertaa kokeilussa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvältä kuulostaa, uskoisin että et pety tähän tomaattiin.

      Poista