tiistai 28. toukokuuta 2019

Maissit kasvimaalle

Maissit on nyt istutettu kasvimaalle, muutama kasvi jäi kasvamaan kangasruukkuun, joten niiden siirto sisätiloihin on vielä mahdollista. Pitää nyt toivoa että ei tule enää hallaöitä sillä isojen kasvien suojaaminen on vaikeaa.

Maissit olivat olleet viimeiset viikot talonpäätykaapeissa ja pienissä ruukuissa kasvattaminen oli tullut tiensä päähän. Isoimmat kasvit olivat jo lähes 1,8 metrin pituisia.

Pienet ruukut olivat ihan täynnä juuria, jotka olivat terveen valkoisia, kasvimaalla juurilla on nyt tilaa levitä. Taimia oli sen verran että 1x2 metrin laatikkoon mahtuivat loput kasvit.

Taimien tukeminen oli nyt alkuvaiheessa välttämätöntä, koska kasvit olivat niin suuria ja juuristo pieni. Tuulessa ne kaatuisivat äkkiä ilman tukemista eikä maissit ehtisi juurtua kunnolla maahan, maisseja en ole koskaan ennen tukenut, koska ne ovat olleet istutusvaiheessa yleensä yli puolet pienempiä. Laatikon molempiin päihin ruuvasin metallikepit, joista lähtee narut kahdessa kerroksessa, narut ovat vain löyhästi kiedottu kasvin ympärille etteivät ne purista runkoa. Taimet pysyvät nyt hyvin pystyssä narujen ansiosta.

Yhtä kasvia lukunnottamatta kasvimaalla olevat maissit ovat nyt perulaista mustaa maissia Maiz Moradoa. 



4 kommenttia:

  1. Onpa hauska seurata kasvikokeilujasi! Ihailtavaa uteliaisuutta, sinnikkyyttä ja seikkailumieltä. Raportoit varmaan syksyllä, minkälaista satoa musta maissi tuotti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Välillä tuntuu että kaikki tavalliset on jo kasvatettu ja kun on halua kokeilla kaikenlaista uutta ja erilaista niin pysyy taas mielenkiintokin yllä.

      Poista
  2. Komeat juuret ovat maissit kasvattaneet, toivotaan hyvää satoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kunhan nyt jotain edes saadaan, on sen verran erikoiset lajikkeet

      Poista