torstai 10. syyskuuta 2020

Runkotomaatteja TomatoEdeniltä

 Seuraavassa tomaattiesittelyssä on mukana kolme lajiketta jotka kaikki saavat hyvän arvosanan.

Brazilian Beauty on upea tomaattilajike joka tänä vuonna kasvoi Monexin kasvihuoneessa vesiviljelyssä. Tomaatit tulevat pitkissä tertuissa ja ovat kauniita syvän ruskeita kypsyessään. Satoa Brazilian Beauty on tehnyt ihan hyvin ja kauniit tomaatit ovat pehmeän hyvänmakuisia ja niitä on pääasiassa käytetty tuoreeltaan, vaikkakin osa on myös pakastettu talven varalle.

Brazilian Beauty on myös mehukas, kypsyneet tomaatit ovat olleet myös täysin virheettömiä ja kooltaan keskikokoisia.
https://tomatoeden.com/?347,brazilian-beauty

Pork Chop on erittäin kaunis syvänkeltainen runkotomaatti, joka on myös kasvanut Monexin kasvihuoneessa vesiviljelyssä. Satoa Pork Chop on tehnyt hyvin varsinkin nyt syksyllä. Tomaatit ovat keskikokoista suurempia ja uurteisia, raakana eli vihreänä tomaatissa näkyy vielä raidoitusta.

Pork Chop on varsin paksulihainen ja mehukas, maultaan mielyttävän pehmeä ja lievää hapokkuuttakin tomaatista löytyy. Erittäin hyvä lajike jota varmaan kasvatan vielä tulevaisuudessakin. TomatoEdenin valikoimista tämä tomaattilajike on poistunut ainakin väliaikaisesti.

Zabava on mielenkiintoinen tomaatilajike joka on kesän ollut ulkokasvatuksessa talon päädyssä, jonne aurinko paistaa aina iltapäivästä myöhäiseen iltaan. Tomaatit ovat jännän pitkulaisia puikuloita ja varsin pienikokoisia. Kesällä satoa tuli vielä harvakseltaan mutta syksyllä tomaatteja on tullut varsin runsaasti.

Zabavat ovat varsin paksulihasia ja nestettä tomaateissa on varsin vähän. Tämä lajike sopii parhaiten ketsuppeihin ja tomaattikastikkeisiin, tuorekäyttöön löytyy mehukkaampiakin lajikkeita. Maku on keskinkertainen.

Ulkokasvatukseen tämä harvinainen venäläislajike on sopinut erittäin hyvin. Syksyn viileydessä tomaatti on viihtynyt hyvin ja raakileita on isoissa tertuissa runsaasti vielä syyskuussa. Raakileita on niin runsaasti että todennäköisesti yritän siirtää kaksimetrisen kasvin vielä kasvihuoneeseen ennenkuin yöpakkaset tulevat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti