torstai 17. syyskuuta 2020

Rocotojen siirto kasvihuoneisiin

 Chilikausi on kääntynyt loppusuoralle tämän kauden osalta. Kesän aikana chilipäivityksiä blogiin ei oikeastaan ole tullut, mutta kausi on kuitenkin ollut erittäin hyvä juuri rocotojen osalta, joita suurin osa kasvatuksessa olevista kasveista on.

Talon pääty elokuun lopulla.


Kaikki ulkona kesän kasvaneet chilit olivat rocotoja ja ne olivat talon päädyssä kuten niin monena vuonna aikaisemminkin. Viimeisen viikon aikana lähes kaikki rocotot on siirretty kasvihuoneisiin kypsyttämään loppusatoaan, toiseen talonpäätykaappiin jäi vielä kaksi rocotoa, jotka ovat tupla-autopoteissa. Pihalta satoa on tullut jo kesäkuun lopulta alkaen useita kiloja ja raakileita on vielä runsaasti kasveissa jäljellä, ainakin osa niistä saa nyt kypsyä vielä kasvihuoneissa, joissa kausi jatkuu ainakin lokakuun lopulle ja ehkä jopa marraskuulle.

Rocotosatoa pihalla elokuussa

Omat satotarpeet tuli tyydytettyä jo elokuun puolella, viime vikkojen sato on mennyt lähes kokonaan myytäväksi halukkaille. 

Rocotot ovat sitkeitä kasveja ja kasvien siirto sisälle on onnistunut varsin hyvin vaikka satoa oksilla on useita kiloja. Kuvassa tupla-autopoteissa olevat San Pedro Rojo ja Santa Natalia liukuivat huoneeseen altakastelupöydän päällä ja haarat nostin ylös naruilla kasvihuoneen kattoon, raakileita irtosi kuljetuksen aikana vain muutama.


                                                        
Rocotot paikallaan kasvihuoneessa ja haarat narutettuina huoneen kattoon. Kaikkiaan olen siirtänyt ulkoa lähes kymmenen rocotoruukkua sisällä viimeisen viikon aikana. Huoneissa on minimilämmitys + 7 asteessa ja toistaiseksi lämmitystä ei ole vielä tarvittu.
                                                    
Turpo Pube kypsyttelee viimeisiä podejaan Euro-Serren kasvihuoneessa.

Monexin kasvihuoneeseen muuttivat mm. rocotot Arequipeno Rojo ja Puno Rojo

Satoa rocotoista on tullut tähän mennessä kymmeniä kiloja ja edelleen kasvit notkuvat raakileista, kypsyminen sen sijaan hidastuu nyt huomattavasti kun aurinko ei enää lämmitä kasvihuoneita samalla tavalla kuin kesällä.

Yleisnäkymää Monexin kasvihuoneesta jossa huoneen katto on lähes ummessa rocotokasvustosta.

Rocoto San Pedro Orange tekee podeja vielä syksyllä runsaasti. Yhdestä ryppäästä tulee vielä helposti kilon verran satoa kerralla kypsäksi.

Rocoto Puno Pica Orange on tehnyt tänä vuonna runsaasti satoa Euro-Serren kasvihuoneessa amppelissa, jos suurin osa raakileista saadaan vielä kypsäksi niin yli 10 kiloa satoa yhdestä kasvista tulee tänäkin vuonna.

 CAP907 ja kasvihuoneen pohjoisseinustallakin tulee vielä runsaasti podeja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti