lauantai 22. elokuuta 2020

Alsu ja Hurma - runkotomaatit

 Uusien TomatoEdenin tomaattilajikkeiden esittely jatkuu runkotomaattilajikkeilla Alsu ja Hurma

Alsu on erittäin vahvakasvuinen tomaattilajike joka minulla kasvaa vesiviljelyssä Euro-Serren kasvihuoneessa. Tomaatit ovat erittäin suuria pitkälti yli puolen kilon painoisia. Tomaatit tulevat vielä todella suurissa ryppäissä, joten tertut vaativat kunnollista tukea, sillä painoa voi olla useampi kilo, onneksi tomaatit ovat kypsyneet tertuissa ainakin osittain eriaikaan, joten osan tomaateista voi kerätä aiemmin kuin muut. Tomaatit ovat kauniin punaisia ja virheettömiä kaikin puolin.

Alsu on maukas pihvitomaattilajike, jossa on lievää happoisuutta mukana. Tomaatissa on paljon nestettä mukana ja pääasiassa olen käyttänyt Alsuja tuoreena. Hyvä pihvitomaattilajike joka tekee satoa isoissa tertuissa. Siemenet löytyvät TomatoEdeniltä

https://tomatoeden.com/?403,alsu

Hurma on myös pihvitomaattilajike, joka minulla kasvaa Euro-Serren kasvihuoneessa, mutta hiukan huonolla paikalla pohjois-sivulla. Hurmalla on kasvualustana Mossgrow -sammalmultaa ja se on viihtynyt siinä hyvin ja satoakin on tullut erittäin hyvin vähän huonosta sijainnista huolimatta.

Hurma on erittäin kaunis syvän oranssin värinen tomaatti, tomaatit ovat kooltaan selvästi pienempiä kuin Alsun, mutta suurikokoisia pihvitomaatteja pääasiassa. Tomaatit kypsyvät varsin nopeasti ja ovat olleet täysin virheettömiä. Hurma on mielestäni ihan huippujlajike kaikin puolin.


Tomaatit ovat paksulihaisia ja erittäin hyvän makuisia. Hurman hedelmiä en ole raaskinut käyttää tomaattikastikkeissa vaan kaikki on syöty tuoreeltaan leivän päällä tai salaateissa. Hurma on yksi parhaista ellei paras tomaattilajike joka on tänä vuonna kasvatuksessa ja varmasti kasvatuslistoilla tulevinakin vuosina. Siemenet löytyvät luonnollisesti TomatoEdeniltä.

https://tomatoeden.com/?594,hurma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti