tiistai 20. lokakuuta 2020

Rocotonsiemeniä ja Aji E.O.T.A

 Uusi chililkausi on taas lähempänä kun mennään kohti vuodenvaihdetta. Uusi kausi aloitetaan yleensä rocotojen idätyksellä. Itse kylvän ensimmäiset uuden kauden rocotot yleensä joulukuussa eli siihen ei ole aikaa enää kuin puolitoista kuukautta.

Nyt olisi taas mahdollisuus hankkia ainutlaatuisia perulaisia rocotoja, joita toin Suomeen lähes 30 erilaista lajiketta loppuvuodesta 2016. Siemenkanta on lähes kokonaan uusittu ja tarjolla olisi blogin lukijoille yli 20 lajiketta, jää nähtäväksi miten kauan noin monta lajiketta on enää vapaana. 

Perulaisten rocotolajikkeiden esittely löytyy blogin välilehdeltä "Perulaiset rocotot - lajike-esittelyt"
http://kaksikasvihuonetta.blogspot.com/p/perulaiset-rocotot-lajike-esittelyt.html

Lajike-esittelyn lopusta löytyy siemenpussien hinnat. Minimitilausmäärä on 3 pussia ja alle 25 euron tilauksiin lisätään postimaksu. Siemeniä tilaavat saavat bonuksena todella harvinaisen chilin siemeniä. Aji E.O.T.A on uusi chililajike Perusta, jota ei myydä missään siemenkaupoissa. Aji E.O.T.A :n siemeniä on tarjolla niin kauan kuin niitä riittää. Tilaukset ja kyselyt blogin sähköpostiin.


Aji E.O.T.A C.chinense on uusi chillilajike joka löydettiin viime vuoden elokuussa. E.O.T.A tulee sanoista End Of The Andes. Lajikkeen löysi ja sen nimesi amerikkalainen ethnobotaisti, joka tekee retkiä Perun Amazonilla ja Andeilla. Lajike löytyi Pillcopatan kylästä, joka sijaitsee Manún kansallispuistossa lähellä Amazonia. Andit päättyvät tähän pieneen kylään, josta alkaa sademetsä. Tästä kylän sijainnista tuo hiukan erikoinen nimi tälle chilille on annettu. Paikalliset Ketsuat eli inkojen jälkeläiset ovat viljelleet tätä kylän chiliä sukupolvelta toiselle.


                                                    
Aji E.O.T.A:ssa on poltetta erittäin vähän ja se on erittäin herkullinen. Podeja voi popsia lähes sellaisenaan ja varovasti sitä voi lisätä mm. salaatteihin. Itse olen nyt syksyllä savustanut tätä chiliä ja siitä tulee erittäin hyvää savujauhetta. Erinomainen mieto lajike jonka kasvatusta voin suositella kun siemeniäkin on nyt tarjolla. Kasvihuoneessa vesiviljelyssä Aji E.O.T.A on ollut myös erittäin satoisa ja kasvi voi edelleen hyvin lokakuun loppupuolella.

Aji E.O.T.A:n pieni taimi keväällä



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti