tiistai 13. marraskuuta 2018

Kasvihuonekausi päätöksessä

Kasvihuonekausi ja samalla myös viljelykausi 2018 rupeaa olemaan päätöksessä. Pienempi Monexin kasvihuone on jo pari viikkoa sitten tyhjennetty, pesty ja desinfioitu seuraavaa vuotta varten. Tänä vuonna en blogiin enää laita omaa päivitystä huoneiden syksyisestä pesusta, kun ne on kerrottu jo useaan kertaan edellisinä vuosina ja löytyvät blogin syksyisistä päivityksistä..
http://kaksikasvihuonetta.blogspot.com/2017/12/monexin-kasvihuoneen-pesu.html
http://kaksikasvihuonetta.blogspot.com/2016/10/kasvihuoneen-puhdistus-pesu-ja.html

Monexin kasvihuone jää talveksi tyhjäksi ja uusi kasvatuskausi huoneessa alkaa varmaan taas maaliskuun alkupuolella 2019.

Euro Serren kasvihuoneessa on vielä kasveja ja huonetta on tyhjennetty pikkuhiljaa viime viikkojen aikana. Kaikki vesiviljelyssä olleet chilit ja tomaatit on jo poistettu huoneesta, jossa on enää muutamia kompostiin meneviä chilejä sekä talvetettavat kasvit. Kasvihuone olisi tarkoitus tyhjentää tulevana viikonloppuna, jolloin huone päästään pesemään ja desinfioimaan talvikautta varten. Talvetukseen jäävät kasvit eli suuri avocado, sitrukset, muutamat pelargonit, Estrelicia, villichili ja jokunen muu kasvi siirretään viikonlopuksi viereiseen Monexin huoneeseen, josta ne pääsevät sitten taas takaisin tähän huoneeseen, jossa talviajan pidän +5 - +6 asteen lämpötilaa. Varsinainen kasvatuskausi Euro-Serren kasvihuoneessa alkaa varmaankin helmikuun loppupuolella.

Huoneessa on vielä jokunen suurehko rocoto sekä annuumi Catarina, jotka kaikki menevät kauden loputtua kompostiin. Satoa on vielä jonkin verran kasveissa. Tällä hetkellä huonetta ei pahemmin lämmitetä kun satoa on niin vähän enää kasveissa. Minimilämpötila on nyt ollut viikon ajan +8 asteessa.

Uusi kausi alkaa jo aivan pian, alle kuukauden päästä kylvetään jo ensi kauden rocotot. Tarkoitus oli taas vähentää kasvatettavia chililajikkeita ensi kautta varten, mutta vaikeaa se on kun uusia lajikkeita olen saanut niin runsaasti. Varsinkin rocotokaudesta on tulossa erittäin mielenkiintoinen uusine lajikkeineen. Lajikelistoja ensi kaudelle en todennäköisesti tule enää julkaisemaan blogissa omissa välilehdissä. Lähinnä vain esittelen kasveja blogissa kauden aikana.

Blogin lukijamäärätkin ovat olleet tasaisesti laskussa jo viime kesästä lähtien, myös omat blogipäivitykset harvenevat talvea kohti kun kiinnostusta ei enää ole lukijoilla entiseen malliin. Tämä on toisaalta hyvinkin ymmärrettävää kun samat asiat tahtovat toistua vuodesta toiseen, jotain uutta pitäisi varmaan keksiä, toisaalta välillä tuntuu että aikaa ei enää ole blogille samalla tavalla kuin joskus ennen oli. Talviaikaan ei muutenkaan ole paljoa kerrottavaa muuta kuin taimikasvatuksesta.

Blogi ei kuitenkaan mihinkään häviä, koska blogissa on nämä esittelyt perulaisista rocotoista, joita käydään taas ahkerasti lukemassa varsinkin ulkomailta. Satoja siemenpusseja on taas toimitettu monille chiliharrastajille tämänkin syksyn aikana. Siemeniä on edelleen saatavana useimmista lajikkeista ja vielä ehtii tilaamaan hienoja perulaisia rocotolajikkeita. Rocotot kun olisi hyvä kylvää vielä joulukuun aikana. Hinnasto löytyy lajike-esittelyn lopusta.
http://kaksikasvihuonetta.blogspot.com/p/perulaiset-rocotot-lajike-esittelyt.html

2 kommenttia:

  1. Meillä on juuri kasvihuoneiden kevätkunnossapito käynnissä ja huomaan, että tuo teidän käyttämä tapa, että laitatte ne jo valmiiksi syksyllä on varmasti parempi kuin tämä meidän. Aikamoinen homma kyllä oli ja samalla vaihtelimme pinttyneitä kennolevyjä uusiin katolla, niin saimme kyllä yhden viikonlopun helposti kulumaan. Itsekin kasvattelen usein chilejä, niin pitääpä mennä lukemaan lisää niistä noihin sinun muihiin kirjoituksiisi. Kiitos kivasta kirjoituksesta!

    VastaaPoista
  2. Kiva, että pian pääsee taas ottamaan kasvihuoneen käyttöön. Hieman jo suunnittelin putsaavani muovilevyt lähiviikkoina. Ei mene onneksi kauaa kun se kevät taas tulee sieltä ja pääsee kylvöhommiin. Itseäkin kiinnostaisi alkaa kasvattelemaan erilaisia chililajikkeita!

    VastaaPoista