tiistai 10. huhtikuuta 2018

Viiniköynnökset kukoistavat kasvihuoneessa

Euro-Serren kasvihuoneen aitoviiniköynnökset Merlot ja Chardonnay ovat lähteneet vahvasti kasvuun sen jälkeen kun kasvatuskausi alkoi huoneessa maaliskuun alussa. Valoa ja lämpöä riittää nyt huoneessa kuin kesällä.

Molemmat aitoviiniköynnökset ovat huoneen päädyssä peräkkäin. Chardonnay kasvaa isossa termoruukussa ja on jo erittäin rehevä. Merlot maapenkissä tulee selvästi perässä, kun juuret hakeutuvat maahan jossa on vielä kylmää, mutta Merlotissakin on jo useita uusia lehtiä. Ruukussa oleva Chardonnay saa aina välillä varsin voimakasta lannoitetta samasta kastelukannusta josta chilejä ja tomaatteja lannoitetaan, enimmäkseen se saa kuitenkin vielä pelkkää vettä.

Chardonnayn ensimmäiset kukka-aihiot alkavat nyt muodostua. Näillä näkymin ensimmäisiä rypäleitä pääsee maistamaan kesäkuussa.

Edellistalvena Merlotista ja Chardonnaysta otetut pistokkaat ovat myös jo varsin isoja ja reheviä noin vuoden vanhoja taimia, jotka talvehtivat lehdettöminä rankoina kasvihuoneessa. Nämä taimetkin saavat jo aina välillä lannoitetta, koska kasvihuoneessa olosuhteet ovat nyt erinomaiset. Aurinkoa ja valoa riittää pitkälle iltaan. Huoneen minimilämpötilakin on nyt +16 asteessa kun kaikki arimmatkin chilit muuttivat huoneeseen viikonlopun aikana.

Ja vielä maisseista, ne itivät hurjalla lähes 100 prosentin itävyydellä Rootmasterissa. Nyt kun katsoo kasvuvauhtia niin tuntuu että ihan liian aikaisin tuli siemenet kylvettyä, koska kasvit menevät kasvimaalle ja esikasvatusaikaa on jäljellä vielä lähes kaksi kuukautta.

Maissien juuristokin on tullut jo voimakkaasti esiin tuolta rootmasterin pohjasta. Taimikasvatus on hyvässä vauhdissa maissien osalta.

2 kommenttia:

  1. On se, on se pieni ihme nähdä viiniköynnökset nupuilla tähän aikaan.
    Tuosta herää kyllä halu hankkia kasvihuone, mutta ei meille, ei. Tontti on niin vino, jyrkässä rinteessä, että sinne ei tasaista paikkaa saisi kuin kaivurilla ja kaivuri ei tänne mahdu.
    No, olen minä liian vanhakin huolehtimaan tuollaisesta. Parveke on juuri sopivan kokoinen meikäläisen kasvatteluihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvun voima viiniköynnöksissä on niin mahdoton kun vaan lämpöä ja aurinkoa on tarjolla. Koko kasvusto muodostui muutamassa viikossa ja käytännössä maaliskuun aikana.

      Voin vain kuvitella millaisia kasveja saisit aikaiseksi jos pääsisit kasvihuoneessa joskus kasvattamaan. Eikö sieltä tontilta mitään tasaista paikkaa löydy edes pienelle kasvihuoneelle ?

      Poista