keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

Paras kasvivalaisin

Siitä on nyt noin 3,5 viikkoa kun alle 10 senttiset tomaatintaimet muuttivat varastoon altakastelupöydälle LED Spider Cob 432W kasvivalaisimen alle. http://kaksikasvihuonetta.blogspot.fi/2018/03/altakastelupoydat-ja-led-spider-cob.html

Suurin osa tomaateista muutti jo pääsiäisenä kasvihuoneeseen ja sisällä on enää muutama tomaatti ja chileistä chinenset, joita tänä vuonna kasvatan vain muutaman lajikkeen. Tomaatit venähtivät alussa liian korkean lämpötilan vuoksi, mutta kasvu on ollut erinomaista kaikilla kasveilla tämän VP-Luxin valaisimen alla.
https://www.vplux.fi/tuotteet.html?id=6/636774

Tomaattien rungot ovat myös hyvin tukevoittuneet lampun alla, joka on palanut aamu seitsemästä ilta yhdeksään eli noin 14 tuntia vuorokaudessa.

Aji Limon C.chinense on myös kasvanut tuolla todella hyvin. Kasvi on jo lähes puoli metriä korkea, hyvin haarautunut ja kukkia täynnä. Lähiaikoina tämäkin kasvi muuttaa kasvihuoneeseen, kunhan yölämpötilat ulkona nousevat nollan paikkeille. Silloin nostan huoneen sisälämpötilaa myös muutamalla asteella. Tällä hetkellä kasvihuoneen minimilämpötila on +13 astetta.

Lamppua on enää hankalaa nostaa ylemmäs ja kasvien latvat ovat jo varsin lähellä sitä. Kuvan tomaatti Indigo Apple on tukeva, leveälehtinen ja ensimmäinen kukkaterttukin on siihen muodostunut. Taimikasvatus on osoittautunut erittäin onnistuneeksi tällä altakastelupöydällä hyvän valaisimen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti