sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Sitrukset huumaavat

Sitruunan kukka
Sitrukset huumaavat nyt kasvihuoneessa kun kukkien tuoksu täyttää huoneen. Ensimmäisten kukkien avautumista ei sen kummemmin tarvinnut seurata, sen huomasi huumaavasta tuoksusta kun eräänä aamuna meni kasvihuoneeseen viime viikolla. Kukkanuppuja muodostuu ja kukkia avautuu nyt koko ajan enemmän ja tuoksu huoneessa sen kuin voimistuu, tämä on parasta aikaa keväässä.

Kaikki tapahtui hyvin nopeasti. Maaliskuun puolivälin jälkeen lähes kaikki sitrukset saivat uudet isommat ruukut.
http://kaksikasvihuonetta.blogspot.fi/2018/03/sitrusten-ruukutusta.html

Lisääntynyt auringonvalo, lämpö ja uusi parempi ja isompi kasvualusta saivat kasvit heräämään talvihorroksesta varsin nopeasti.

Uusia lehtiäkin muodostuu sitruksiin nyt hyvin nopeasti kun olosuhteet ovat kasvihuoneessa optimaaliset.


Pienilehtisessä mandariinikasvi Chinotossa muutos näkyy erittäin hyvin. Uusia vaaleanvihreitä lehtiä tulee runsaasti ja kukkia avautuu ryppäissä, jokohan ensi syksynä tuolta saisi ensimmäiset omat hedelmät.

Suurimman osan lehdistään talvella tiputtanut Oliivipuukin on heräämässä ja ensimmäistä kertaa oliiviin on muodostumassa kukka-aihioita kun kasvi on minulla ollut parisen vuotta.


2 kommenttia:

  1. Ei voi muuta sanoa kuin että ohhoh ja oijoi, hienosti onnistuu Sinulta nämä hommat 👍🏻 Ja ilo katsella tuloksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieman yllätyin itsekin miten nopeasti nuo sitrukset lähtivät kukkimaan, kuten kuvistakin voi huomata on tuolla vielä kirvoja eli kaikki ei aina mene putkeen.

      Poista