maanantai 13. heinäkuuta 2020

Afternoon Delight - jättikokoinen pihvitomaatti

Afternoon Delight on erittäin suuria tomaatteja tekevä pihvitomaatti jonka väritys on keltaisesta punaiseen. Afternoon Delight -tomaatti kasvaa minulla Euro-Serren kasvihuoneen eteläseinustalla eli ihan parhaalla paikalla kasvihuoneessa. Tämänkin jättilajikkeen siemenet sain kokeiltavaksi TomatoEdeniltä Puolasta.
https://tomatoeden.com/?636,afternoon-delight

Tomaatit ovat siis todella suurikokoisia ja kaikki tähän mennessä kypsyneet tomaatit ovat olleet puolen kilon luokkaa.

Kerätyt tomaatit ovat olleet jo hiukan ylikypsiä ja ne ovat erittäin mehukkaita ja paksulihaisia, näistä tomaateista todellakin riittää syötävää ja ne ovat maultaan varsin herkullisia ja pehmeitä, hapokkuutta tomaateissa on hyvin vähän, mutta lajike on mielestäni monikäyttöinen ja hyvän makuinen joten voin suositella sitä kasvatukseen.

Kypsyviä Afternoon Delight -tomaatteja
Tomaattikausi on näin keskikesällä hyvässä vauhdissa ja kypsiä tulee jo lähes jokaisesta uudestakin lajikkeesta. Tuntuu kuitenkin että tomaatteja kasveissa olisi ehkä hiukan vähemmän kuin edellisinä vuosina, joka saattaa johtua erittäin lämpimästä kesäkuusta, jonka vuoksi tomaatteja pölyttyi vähemmän. Tästä huolimatta satoa tulee kuitenkin erittäin runsaasti, enemmän kuin pystyy tuoreena käyttämään. Ensimmäinen erä rocotoketsuppiakin tuli tehtyä jo heinäkuun ensimmäisellä viikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti