lauantai 25. heinäkuuta 2020

Rocotopizza

Rocotopizza
Herkullinen rocotopizza valmistuu kesällä grillistä ja kypsyy pizzakiven päällä, vain näin saadaan paras mahdollinen pohja, ohut ja rapea pizzalle.


Kaikki alkaa pizzataikinan teosta joka on rocotopizzan tärkeimpiä vaiheita. Mahdollisimman rapea ja ohut pohja saadaan 00-jauhoista. Jauhopussissa on ohje neljän pizzan valmistukseen jota itsekin noudatan. Pizzataikina tehdään edellisenä päivänä ja siitä tehdään neljä taikinapalloa jotka voidellaan oliiviöljyllä ja taikinapallot jätetään vetäytymään jääkaappiin vuokaan yön ajaksi. Seuraavana päivänä aletaan pizzan tekoon kun taikinapallot kaulitaan mahdollisimman ohuiksi pizzapohjiksi, alla tuossa on leivinpaperia.

Pizzapohjan päälle tulee luonnollisesti tomaattikastike, jonka tein rocotoketsupista (noin 1,5 dl), kaupan tomaattipyreestä (alle 1 dl) sekä mausteeksi kastikepohjaan vielä oreganoa.

Pizzan täytteet laitetaan jokaisen oman valinnan mukaan. Kahteen pizzaan tuli jauhelihaa ja se ruskistetaan ensin paistinpannulla ja mukaan tuli nyt pilkottua paprikaa sekä tuoretta rocotosilppua, mausteina oli mustapippuri sekä runsaasti huacatay yrttiä myös tuoreena.

Tuoretta rocotosilppua joka meni suoraan pizzojen päälle ennen kypsennystä grillissä. Kaikkiaan keskikokoisia rocotoja meni noin 4 kpl neljään pizzaan sekä lisäksi pohjassa oli rocotoketsuppia. Tällä rocotomäärällä pizzoista ei tullut yhtään tulisia mutta makua oli sitäkin enemmän. Rocotosilpun voisi hyvin tuplata ainakin pariin pizzaan.

Pizzat valmiina täytteillä joista juusto vielä puuttuu. Tässä pizzoissa oli hyvinkin perinteiset täytteet. Kinkkusuikaletta, ananasta ja rocotosilppua kahdessa pizzassa sekä kahdessa muussa meetvurstiviipaleita, jauhelihaa, herkkusieniä ja rocotosilppua.

Juustoraasteet vielä pizzojen päälle ja sitten ne ovat valmiita grillattavaksi. Juustona oli nyt cheddaria, mozzarellaa ja sinihomejuustoa. Pizzojen valmistusvaiheessa minulla on vielä leivinpaperia pizzojen alla, joten ne on ollut helppo siirtää pizzalapion päälle ja siitä grilliin. Kun pizza on paistunut jonkin aikaa grillissä ja pohja paistunut kovaksi niin leivinpaperi on ollut helppo ujuttaa pizzan ja pizzakiven välistä pois, lopun ajan pizza on paistunut suoraan pizzakiven päällä. Grillin lämpötila pizzaa paistettaessa on enimmillään ollut yli 250 astetta.

Valmis rocotopizza nautittavaksi, päälle voi vielä lisätä kuivattua oreganoa ja pizzamaustetta. Kovaksi ja rapeaksi paistunut rocotopizza päihittää mennen tullen kaikki pizzerioiden ja kebab paikkojen löysät pizzat ja erilaisilla täytteillä jokainen saa pizzaan haluamaansa makua. Kaiken a ja o on kuitenkin pizzapohjan valmistus oikeilla jauhoilla ja pizzan grillaaminen mahdollisimman kuumalla pizzakiven päällä.   
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti