torstai 28. toukokuuta 2020

Rocotojen satokausi alkanut

Kulunut vuosi on ollut ilmastonkin puolesta varsin poikkeuksellinen. Lounais-rannikolla talvea ei käytännössä ollut ja maa oli märkä ja musta lähes koko talven, kevät on taas ollut erittäin kylmä ja lämpeneminen tapahtui vasta toukokuun viimeisellä viikolla. Ulkochilien kausikin alkoi peräti kolme viikkoa normaalia myöhemmin, aika näyttää miten tämä vaikuttaa sadon kehittymiseen.

Kasvihuoneissa kevät on ollut hyvä, koska aurinkoa ja lämpöä on riittänyt. Huoneissa ei ole ollut myöskään liian kuuma päivisin, koska kattoluukuista on tullut viileää ilmaa sisään. Tämä on näkynyt erityisesti rocotojen sadonmuodostuksessa. Moniin kasveihin näyttäisi kehittyvän varsin runsaasti podeja, tämä toisaalta on viivästyttänyt satunnaisten podien kypsymistä ja ensimmäiset kypsät rocotot sain kasvihuoneista vasta toukokuussa. Tällä hetkellä podeja kypsyy jo tasaisesti ja nyt voisi sanoa satokauden jo alkaneen.


Toisaalta poikkeuksellista on ollut myös se että jotkut jättirocotolajikkeet ovat kasvattaneet podejaan erittäin vauhdikkaasti. Giant Red Peruvian kypsytti yli 100 gramman podin jo kuluneella viikolla, yleensä ensimmäiset tämän kokoluokan podit ovat minulla kypsyneet vasta joskus heinä-elokuun vaihteessa. Giant Red Peruvian on tosin minulle uusi lajike josta ei ole kokemusta aiemmin. Rocotokausi on joka tapauksessa nyt saatu hyvään vauhtiin.


Rocoto Orange Giant TD ja ensimmäinen kypsynyt podi on ennemminkin keltainen kuin oranssi, tämäkin lajike on ensimmäistä vuotta kasvatuksessa.

CAP1242


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti