lauantai 6. huhtikuuta 2019

Novarbo Mossgrow ja rocotot

Locoto Cochabamba Red ja Mossgrow
Tänä vuonna on kokeilussa useita erilaisia maa-aineksia aina kookoksista Novarbon erilaisiin turve-multa seoksiin. Yksi ehkä mielenkiintoisin tuote on Mossgrow, joka on sammalpohjainen maa-aines.
Mossgrow on käytössä sekä tomaateilla että useilla chileillä, lähinnä rocotoilla jotka ovat amppelissa kasvihuoneissa.

Tähän mennessä kokemukset Mossgrowsta ovat olleet erittäin positiiviset varsinkin kun rocotot tuntuvat viihtyvän siinä erittäin hyvin. Sain tammikuun lopulla varsin mielenkiintoisen rocotoristeytyksen siemeniä brittiläiseltä kasvattajalta ja ensin ajattelin jättää tuon kylvämättä kun siemenet tulivat niin myöhään. Koska siemeniä oli useita, niin kylvin kuitenkin pari siementä suoraan Mossgrow sammalseokseen ja taimi nousi sirkoille 10. helmikuuta. Näinkin myöhäinen rocotoidätys kannatti, sillä kasvi on nyt jo amppelissa kasvihuoneessa noin kahdeksan viikon ikäisenä.

Kahdeksan viikon ikäisen rocoton juuristo oli jo erittäin hyvänoloinen kun istutin sen amppeliin. Rocotolle oli tehty yksi koulinta aiemmin kun se alunperin kylvettiin pieneen 5x5 cm ruukkuun. Kasvualustana on koko ajan ollut Novarbon Mossgrow.


Rocoto Olive X amppelissa Monexin kasvihuoneessa. Kasvi on runsaat 30 senttiä leveä ja kukkii runsaasti, satoa siitä saadaan varmasti tänä vuonna jo varsin aikaisin vaikka kylvöajankohta oli melko myöhäinen rocotolle, yleensä kylvän rocotot joulukuun alkupuoliskolla.

Huhtikuun alun suurin rocoto kasvaa myös Mossgrowssa ja Rocoto Manzano Amarillo Ollantaytambossa on "siipien väli" amppelissa jo noin 1,5 metriä, podejakin on kehittymässä jo toistakymmentä, ensimmäisten uskoisin kypsyvän toukokuussa.

Vaikka Mossgrow on ammattilaisille suunnattu tuote niin sitä on saatavana myös tavallisille kuluttajille VP-Luxilta, joka kyseiset kasvualustat lähetti minulle testiin.
https://www.vplux.fi/fi/product/kasvualusta-luomu-mossgrow-50l-novarbo/10288

1 kommentti:

  1. Hyvältä näyttää! Onko nuo ihan perusamppeleita mitä kaupoista saa? Rocotot pitäisi kohta siirtää amppeleihin, mutten vielä omista sellaisia. Kaupan amppelit tuntuvat pääsääntöisesti vaan melko pieniltä.

    VastaaPoista