keskiviikko 23. tammikuuta 2019

Eazy Mixx - siemen- ja taimimulta

Eazy Mixx on idätyksiin ja taimikasvatukseen tarkoitettu kasvualusta jota myydään 5 litran pusseissa. Varsin laadukkaan oloista Eazy Mixx multaa sain testattavaksi VP-Luxilta.
https://www.vplux.fi/fi/product/kasvualusta-taimimulta-eazy-mix-5-0l/563988


Multa on erittäin hienojakoista ja ilmavan tuntuista. Ensi kokemusten perusteella se pidättää myös vettä hyvin, riittää kun kerran päivässä sumuttaa kylvöruukkuja.

Kokeilin ensimmäisenä kylvää tähän maa-ainekseen annuumeja. Lajikkeina Meksikolainen suurehko ja mieto chili Ancho Poplano, Peperoni Gialli SF on viime vuoden keväänä Roomasta tuotu paprikalajike. Gialli SF oli todella suuri paprika joka löytyi pienestä roomalaisesta ruokakakaupasta, siemenet tuli otettua talteen. Pimiento Morron on myös tavallinen paprika joka on peräisin Argentiinasta.

Siemenet on kylvetty Eazy Mixx -siemenmultaan ja 6x6 cm kokoisiin taimiruukkuihin. Tuosta taimet koulitaan sitten aikanaan muihin kasvualustoihin. Eazy Mixx tuntui niin hyvältä siemenkylvöihin että todennäköisesti kylvän siihen myös pääosan tämän kauden tomaateista helmi-maaliskuun vaihteessa.

Laadukkaan leiman tuotteelle antaa myös pussin helppo minigrip tyyppinen suljettavuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti