maanantai 17. joulukuuta 2018

Airrex AH-300 -kasvihuoneen lämmitin

Jo kolmas talvi on edessä kasvihuoneen diesel-lämmittimellä. Kasvihuoneessa on noin + 6 asteen peruslämpö päällä läpi talven ja varsinainen kasvatuskausi huoneessa alkaa helmikuun loppupuolella. Airrex AH-300 oli alkusyksynä ensimmäistä kertaa myös vuosihuollossa ja siitä oli myös oma päivitys blogissa.
http://kaksikasvihuonetta.blogspot.com/2018/09/kasvihuoneiden-lammityskausi-alkaa.html

Parempaa lämmitintä kasvihuoneeseen ei voi toivoa kuin tämä Airrex AH-300 on, kunhan vain pitää huolta että polttoöljyä on 40 litran tankissa, polttoaineen lisääminenkin on tehty erittäin helpoksi tuosta päädyn huoltoluukusta. Laite on täysin huoleton ja pitää helposti lämpötilan halutussa tasossa.

Tällä hetkellä minimilämpötila on asetettu +7 asteeseen ja kun lämpötila-anturissa lämpötila tipahtaa asteen alle asetetun arvon niin lämmitin käynnistyy. Pikkupakkasilla lämmitin käy muutaman minuutin kerrallaan ja ehkä kolme kertaa tunnissa. Polttoöljyä on marras-joulukuussa kulunut noin 20 litraa kahdessa viikossa. Tarkempaa seurantaa ei tällä hetkellä ole kuin se kuinka usein käyn noin 20 litran kanisterin kanssa polttoainemittarilla. Pakkasia ei täällä Varsinais-Suomessa ole ollut vielä kuin satunnaisesti, mutta tammi-helmikuussa polttoaineen kulutus äkkiä tuplaantuu varsinkin jos yöpakkaset kipuavat yli -10 asteen, toisaalta nyt olen myös lisäeristänyt huonetta sisältä.

Varalla huoneessa on kuitenkin parikin sähkölämmitintä jos jotain kuitenkin sattuu, sillä kovemmilla pakkasilla huone kylmenee jo varsin nopeasti. Lisäksi varastossa on myös kaasulämmitin jolla huone myös pysyy riittävän lämpimänä pakkasilla.

Kasvihuone on nyt myös eristetty kauttaaltaan kuplamuoveilla, myös huoneen etupääty jossa on pariovet, toinen ovista on pois käytöstä talviaikaan ja sen edessä on nyt styrox-levy.

Kasvihuoneessa kypsyy vielä viimeisiä rocotoja. Tämäkin kasvi menee vielä talven aikana kompostiin.

2 kommenttia:

  1. Pitääkö tuo lämmitin minkälaista ääntä ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siihen nähden että lämmittimessä käy dieselmoottori niin käyntiääni on varsin hiljainen jopa noin 20 neliön tilassa. Lähinnä tasaiseksi huminaksi voisi laitteen pitämää ääntä kutsua.

      Poista