lauantai 28. heinäkuuta 2018

Supaga - viiniköynnös

Viiniköynnös Supaga alkaa pikkuhiljaa kypsyttämään rypäleitään. Supagan marjat kypsyvät lähes täysin varjossa Monexin kasvihuoneen perällä. Suuret rocotokasvustot ovat peittäneet lähes kaikki marjatertut kasvihuoneessa jo monta viikkoa sitten. Supagan marjat kypsyvät ehkä hiukan myöhemmin kuin normaalisti, joka varmaankin johtuu siitä että köynnös heräsi aika myöhään talvilevosta joskus huhtikuun puolella.

Supagan tertut ovat varsin suuria ja myös marjoissa on kokoa. Varmaankin seuraavan viikon aikana lähes kaikki tertut ovat jo syöntikuntoisia. Supaga tekee nyt satoa varsin mukavasti ja marjat ovat erittäin hyvän makuisia ja siemeniäkin on vähemmän kuin ulkona kasvavassa Zilgassa. Supagan marjat on aina syöty tuoreeltaan, kun satoa ei yleensä ole kovin montaa kiloa tullut.

Supaga on istutettu kasvihuoneen perälle maapenkkiin, josta sen juuret kasvavat ulos sokkelin alta. Kasvihuone on rakennettu vuonna 2009 ja pienen Supagan taimen taisin istuttaa seuraavana vuonna. Kasvihuone on sydäntalven aina kylmänä ja hallaharson olen kasvin päälle kietonut talveksi. Supaga on pärjännyt mainiosti kasvihuoneessa vuodesta toiseen.
Supaga ei ilmeisesti pärjää talvea taivasalla, mutta kylmään kasvihuoneeseen voi tätä latvialaista lajiketta suositella, koska marjat ovat erittäin hyvän makuisia ja kypsyvät varsin aikaisin. Jos minulla marjat saisivat kypsyä auringon valossa niin uskoisin että satoa tulisi jo muutama viikko aikaisemmin, mutta ihan hyvä näinkin.


1 kommentti: