tiistai 27. maaliskuuta 2018

Amppelit kasvihuoneissa

Amppelikasvatus on aina ollut minulla erittäin onnistunutta kasvihuoneissa. Parhaiten kasvihuoneissa ovat menestyneet rocotot, joista tulee vuosittain kymmeniä kiloja satoa amppeleissa Monexin kasvihuoneessa, jossa suurin osa amppeleista aina on. Monexin kasvihuoneessa kausi alkoi viime viikonloppuna ja huoneessa on jo useita rocoto -ja tomaattiamppeleita.

Amppeleissa kasvit saavat kasvaa ylhäällä lähellä kattoa, jossa valo-olosuhteet ovat parhaat mahdolliset. Varsinkin keväisin lämpöä on myös parhaiten tarjolla huoneen yläosissa, kun aurinko saa paistaa ja lämmittää vielä puolityhjää huonetta.

Pube Moisio amppelissa

Tumbler F1 on jo hyvässä kasvussa amppelissa ja sitä olen kasvattanut jo monena vuonna. Tumbler on aikainen, hyvänmakuinen, pehmeäkuorinen ja erittäin satoisa tomaatti amppelissa. Tänä vuonna kasvatan omaan käyttöön vain yhden Tumblerin, koska tomaatteja on niin paljon kasvatuksessa. Tumblerissa on runsaasti jo kukkia ja tomaatit rupeavat kohta kehittymään.

2 kommenttia:

  1. Eihän tähän nyt voi sanoa, kuin että VAU! Katselin kaikki viime aikaiset tomaatti-postauksesi nyt kerralla ja voin vain ihailla taimiasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kiitos, olen kyllä varsin tyytyväinen tomaatteihin tähän mennessä, vaikka runkotomaatit nyt hiukan venähtikin liian pitkiksi. Tarkoitus olisi ainakin osa tomaateista istuttaa kasvihuoneen penkkeihin jo pääsiäispyhien aikana.

      Poista