keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Sitrukset kasvihuoneessa

Sitrukset ovat talvehtineet koko talven viileässä kasvihuoneessa. Minimilämpötila Euro-Serren kasvihuoneessa on ollut +6 astetta ja kasvit ovat viihtyneet siellä erittäin hyvin. Sitrukset ovat hyvin helppohoitoisia ja kesäksi ne voi lähes unohtaa ulos. Suomen kesä on sitruksille edullinen, kunhan kasvit vaan muistaa tuoda sisälle hyvissä ajoin ennen pakkasia. Lannoitusta kasvihuoneessa talvehtineet kasvit eivät ole saaneet kuukausiin ja vettäkin hyvin niukalti, koska ne ovat talvehtimassa eikä kasvua tapahdu. Ehkä pari kertaa kuukaudessa olen niille vähän vettä antanut.

 Viime talvena siemenestä kasvatetut sitruunat ovat myös hyväkuntoisia ja kasvua kasvukaudessa ehti tulla puolisen metriä. Sitruunat ovat jo kuin pikkupuita, kukka-alkuja ei ole vielä muodostunut näin nuoriin sitruuniin.
Sitruunoiden runko on jo myös hyvin puutunut. Omien siementaimien kehitykseen olen ollut erittäin tyytyväinen.

Huoneessa on myös yksi valmiina hankittu kasvi, jossa oli muutamia sitruunoita kehittymässä. Kuvan hedelmä kehittyi viime syksynä ja toivottavasti siitä saan ensimmäisen oma hedelmän sitten kun kasvukausi taas jatkuu. Limetistä tuli ensimmäiset omat hedelmät jo talven aikana.

Appelsiini on myös viihtynyt huoneessa hyvin ja on alkanut jopa kukkimaan viileydessä.

4 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttävät sitruunat ja appelsiinit. Toivottavasti kasvu jatkuu menestyksellisenä.

  VastaaPoista
 2. Eksoottista hedelmää pukkaa.
  Onko tuo appelsiinisi iäkäs vai vartettu vanhaan juureen? Wikipedia väittää, että se alkaisi kukinnan vasta yli 8-vuotiaana. Sitruuna vaatinee vieläkin enemmän ikää.
  Miltä omat limet maistuivat? Veikkaisin, että sitruuna tulee tuottamaan melkoisen yllätyksen. Ainakin meidän ensi sato oli happamuuden ja makeuden sopusoinniltaan aivan toista kuin kaupoissa myytävät sitruunat, jollaisesta appiukkoni aikanaan oli tuon kylvänyt. Niitäkin lajikkeita on tietysti lukuisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi sitruuna ja appelsiini on ostettu vuosi sitten kaupasta ja hedelmiäkin oli jo valmiina joten iästä ei ole tietoa, luulen että on omajuurinen koska varttamiskohtaa en löydä.
   Lime oli kyllä erittäin raikas ja vaikka tämäkin kasvi oli kaupasta ostettu Limequat nimellä niin hedelmät muodostuivat viime kesän aikana.

   Poista