tiistai 20. elokuuta 2019

Cherokee Lime Stripes, tomaattikaunotar

Cherokee Lime Stripes on upea vihreäraidallinen runkotomaatti jonka hedelmät kypsyvät varsin suurikokoisiksi. Cherokee Lime Stripesiä kasvatin myös viime vuonna, mutta jo keskikesällä tomaatti sairastui juurimätään vesiviljelyssä ja kuoli antaen vain muutaman tomaatin maistiaisiksi. Tämän vuoksi tämä hieno lajike pääsi heti seuraavana vuonna uusintakasvatukseen. Siemenet tulivat TomatoEdeniltä.
https://tomatoeden.com/?647,cherokee-lime-stripes

Tomaatti on erittäin kaunis ja myös hyvän makuinen. Isot hedelmät ovat raikkaita, mehukkaita ja hapokkuuttakin on varsin runsaasti. Ehdottomasti kasvattamisen arvoinen lajike, joka on myös monikäyttöinen, mutta ehdottomasti parhaimmillaan tuoreena vaikka siivutettuna leivän päälle tai sitten salaateissa, joissa tämä lajike tuo eksoottista piristystä värimaailmallaan.

Tomaatin raakileissa näkyy jo erittäin varhain nuo kauniit raidat ja kypsänä tämä tomaatti on todellinen kaunotar.

Tänä vuonna Cherokee Lime Stripes pääsi kasvamaan Euro-Serren kasvihuoneen pohjoissivulle autopottiin ja perinteiseen turvealustaan. Hieman huonosta kasvatuspaikasta huolimatta se on tehnyt varsin mukavasti satoa jo keskikesästä alkaen ja raakileita on kehittymässä vielä runsaasti kasvin latvassa, joka on jo huoneen kattolappeessa kiinni. Lajike jota varmasti tulen kasvattamaan tulevaisuudessakin, mutta joka tämän kauden jälkeen jäänee tauolle, koska niin paljon on tomaattilajikkeita kokeilematta, joihin on siemeniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti