keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

Perunat koulittu

Perunoiden taimet tuli viikonloppuna koulittua omiin ruukkuihinsa. Taimet ovat vielä varsin pieniä vaikka ne nousivat taimelle helmikuun loppupuoliskolla. Kokemusta perunoiden kasvattamisesta siemenistä kun ei ole, niin en myöskään tiedä mikä se kasvuvauhti oikein pitäisi olla, huomattavasti hitaammin ne ovat kuitenkin kasvaneet chileihin ja tomaatteihin verrattuna, mutta ei niitä varmaan näihin kasveihin voi verratakaan. Ulos istutukseen on vielä kuitenkin parisen kuukautta aikaa.

Siemenet kylvettiin pieniin styrox -lokerikkoihin jossa ne kasvoivat aina ensimmäiseen koulintaan asti. Yläkuvassa pieniä perunantaimia kuvattuna kuudes maaliskuuta.

Ajattelin että taimet oli tässä vaiheessa hyvä koulia kun juuristo oli jo kasvanut varsin hyvin lokerikon pohjasta ulos.

Perunat ovat kasvaneet koko ajan kasvihuoneessa niissä olosuhteissa kuin siellä on ollut tarjolla eli aika viileässä eikä keinovalotustakaan ole annettu. Suurin osa siemenistä iti sisällä lämpimässä, mutta siirsin lokerikon aika pian helmikuussa jo kasvihuoneeseen. Tällä hetkellä TPS -perunoiden taimet ovat kasvihuoneen pöydällä laatikossa jossa on altakastelumatto, joten ne saavat kastelun ruukun pohjan kautta kuten myös styrox -lokerikossa tapahtui. Ehkä tuo kasvuvauhti nyt kiihtyy kun kevät etenee ja lämpöä ja aurinkoa on tarjolla koko ajan enemmän ja enemmän. Taimet on koulittu Novarbon kylvöseokseen. Lannoitusta perunantaimet ovat saaneet hyvin vähän, kun en tiedä miten noin pieniä taimia voi lannoittaa. Jatkossa kun kasvit kasvavat niin myös lannoitusta lisätään, mutta aika näppituntumalla kuitenkin mennään jatkossakin.


2 kommenttia:

  1. Todella mielenkiintoista seurata projektiasi perunankasvatusta siemenestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika näyttää miten tämäkin projekti lopulta onnistuu, kaikki kun on minullekin ihan uutta.

      Poista