lauantai 29. huhtikuuta 2017

Kasvihuoneet täyttyvät

Kohta vaihtuu kuukausi toukokuun puolelle ja molemmat kasvihuoneet rupeavat olemaan jo tupaten täynnä. Suurin ongelma oli Euro-Serren kasvihuoneen pöydillä, kun kesäksi ulos menevät kasvit olivat jo liian suuria ajankohtaan nähden. Pöydillä olleet rocotot veivät jo liikaa valoa keskellä huonetta olleilta NFT -rocotoilta.

Pöytälevyn saa onneksi kätevästi pois ja kesäksi se puretaankin kokonaan pois. Kaksi tuntia töitä huoneessa ja rocotot sain ilman vahinkoa siirrettyä pöydiltä pois ja nyt ne ovat huoneen lattialla joten valoa tulee huoneeseen taas paljon paremmin ainakin jonkin aikaa. Ainakin osa kasveista pitää saada jo toukokuun aikana siirrettyä huoneesta pois.

Huoneen katossa on ollut myös pari amppelitomaattia huhtikuun ajan ja olosuhteet huoneessa olleet erinomaiset tomaateille. En muista onko koskaan ollut komeampia amppelitomaatteja ajankohtaan nähden. Kasvit ovat automaattisen tippukastelusysteemin piirissa ja samassa linjassa on myös neljä rocotoa tomaattien takana, nämäkin ovat kasvaneet erittäin hyvin huoneen katossa. Tippukastelujärjestelmän huoneeseen toimitti VP-Lux

Huoneen lattialle pöydän rungon alle tuli nelipaikkainen NFT -järjestelmä kuten oli myös viime vuonna, Silloin siinä oli kolme kasvihuonekurkkua antaen valtavasti satoa kesän aikana. Nyt NFT:hen meni yksi tomaatti ja myöhemmin samaan järjestelmään tulee kaksi kasvihuonekurkkua. Tomaattia en ole koskaan ennen vesiviljelyssä kasvattanut ja nyt suurihedelminen Andine Cornue pääsi ensimmäisenä lopulliseen kasvupaikkaansa. Taimi oli ollut jo muutaman viikon Monexin kasvihuoneessa samassa taimi-NFT:ssä kolmen rocoton kanssa ja runko tomaatilla on jo erittäin vahva kasvin kokoon nähden. Lannoituksen suhteen pitää löytää jonkinlainen kompromissi, kun tomaatti pitää vahvemmasta lannoituksesta kuin kurkut.

 Monexin kasvihuoneessa rupeaa olemaan myös ahdasta, kun monet taimikasvatuksessa olevat rocotot ovat väliaikaisesti samassa penkissä kuin tomaatit, jotka nyt on kaikki istutettu kasvihuoneen maapenkkeihin.

Runkotomaatit istutin kasvihuoneeseen pari viikkoa sitten ja lähes välittömästi monet lajikkeet rupesivat tekemään hedelmää. Kuvassa runkotomaatti Erk ja näillä näkymin ensimmäiset isot tomaatit nautitaan juhannuksen aikoihin. Amppelitomaateista satoa rupeaa saamaan mahdollisesti jo toukokuun aikana.

 Runkokirsikkatomaatti Pink Charmerissa on myös jo pieniä tomaatinalkuja tulossa.

Suurikokoinen runkotomaatti Pohjanmaa Kaunitar pääsi myös tällä viikolla maapenkkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti