keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Chilejä ja sitruksia

Tänään oli suuri muuttopäivä. Lähes kaikki chilit tuli siirrettyä sisältä Euro-Serren kasvihuoneeseen ja kas kummaa, nyt rupeaa jo ahdistamaan. Mikäs tuolla on kasvien ollessa kun vähänkin aurinko paistaa niin lämpötila nousee  25 asteeseen ja pysyy iltaan asti vaikka pilvistä olisikin.

Huoneen eteläsivulla oleva pöytä on jo lähes täynnä ja kaikki kesäkukat ja monet yrtitkin on vielä kylvämättä. Pöydällä mm.viiniköynnöksen pistokkaita, tomaatteja, chiliä, paprikaa ja yrttejä jne.

Kaaritunnelissa mm.talvetettuja yrttejä, salaattia, pelargonin taimia ja juuri itäneitä yrttejä.

Kasvihuoneen nurkassa oleva pienoiskasvihuone muokattiin uuteen uskoon. Vesiviljelylaite Wilma on edelleen tuolla ja siinä kasvaa kahdeksan chiliä. Baccatumit Aji Minas Gerais, Aji Amarillo ja Aji Cristal on suurimmat, lähes metrin verran vartta. Sisältä tuli huoneeseen monia NFT-chinensejä ja takana metrin levyinen Madame Jeanette jossa ensimmäiset podit tulossa. Monimetalli tuli pois ja tilalle 2x120W Led valaisimet. Varastossa Super Saga Led -valaisimen alla on vielä kolme chinenseä jotka muuttaa tuonne myöhemmin. Lumatekin monimetalli toimi tuolla mainiosti ja chilit tykkäsivät ja sitrukset puhkesivat kukkaan.

Hainan Yellow Lantern rupeaa olemaan selvä tapaus ja siemenet oli mitä sattuu. Oikealla kivivillassa oleva kasvi annuumimainen ja suuret kukat, lehdetkin viittaavat vähän annuumiin joten selvä chinense x annuum risteytys, podien alut taas pyöreitä. Vasemmalla ruukussa oleva selvä chinense ja täynnä pieniä valkoisia kukkia.
Hainan Yellow Lantern C.Chinense

Sitruuna ja Appelsiini muuttivat myös ulos tuolta pienoishuoneesta ja ovat kyllä mahtavia kasveja. Molemmat puhkesivat kukkaan ja tuoksu on huumaava, mikäs sen upeampaa keväisessä kasvihuoneessa kuin kukkivat sitrukset, ja kohta rupeaa tulemaan hedelmiä toivon mukaan.

Appelsiinin kukka
Tästäkö kehittyisi ensimmäinen oma sitruuna.

Alustassa omat siemenestä talvella kasvatetut sitruksen taimet. Edessä pieni kumkvatti ja takana kaksi sitruunaa.

2 kommenttia:

  1. Mahtavat taimikasvatukset sinulla. Ihanat nuo sitruunat ja appelsiinit. Onnea ja menestystä sinulle näiden kaikkien taimien kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos, ihan hyvässä aikataulussa ollaan näiden taimien kanssa kun vielä ollaan maaliskuulla. Sitrusten kanssa onnea tosiaan tarvitaan kun kaikki on ihan uutta minulle, onneksi apuna on maailman paras sitruskirja.

      Poista