keskiviikko 19. elokuuta 2015

Altakastelupöydät kasvihuoneessa

Minulla on Euro-Serren kasvihuoneessa viisi altakastelupöytää jotka ovat mitoiltaan 55cm x 125cm. Pöydät ovat erittäin käteviä kasvien kastelussa silloin kun niitä on paljon pienissä ruukuissa. Minulla on toistakymmentä kasvia huoneessa ruukuissa, lähinnä yrttejä jotka muutaman päivän poissaolon aikana saavat kätevästi kastelun tuolta pöydän kautta. Pöydän kanaviin menee useampi litra vettä ja tuohon päälle tulee altakastelumatto, josta kasvit saavat tarvitsemansa veden.

Altakastelupöydät sopivat hyvin kasvihuoneen alumiinisiin hyllyrunkoihin. Runkoihin olisi tarkoitus tehdä vielä myöhemmin pöytälevyt, jolloin nämä lasikuitulevyt pysyvät tukevammin rungossa.

Juuret kasvavat ruukkujen pohjista herkästi ulos, kuten kuvan passionhedelmällä ja chilillä. Ruukkuja pitäisi nostella pöydillä lähes päivittäin etteivät juuret kasvaisi mattoon kiinni. Huonona puolena juurten ulos kasvamisessa on myös se kun kasvi pitäisi siirtää isompaan ruukkuun. Kasvia on aika mahdotonta irrottaa ruukusta ilman että osa juurista rikkoutuu, mitään haittaa tuosta en ole huomannut kasveille koituneen ruukunvaihdon yhteydessä.

2 kommenttia:

 1. No on kasvattaneet juuria ruukun ulkopuolelle.
  Minunkaan havaintojeni mukaan taimelle ei ole aiheutunut kummempaa haittaa, vaikka juuria katkoo ruukunvaihdossa. Joskus jopa juurtuvat nopeammin, jos ruukun reunaan kasaantunutta paksua juurimattoa katkoo veitsellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruukun alla koko ajan kosteana oleva matto on kyllä erittäin tehokas tapa kasvattaa kasveja. Juuriston kasvu on erittäin voimakasta jo lyhyessä ajassa ja tämä vaikuttaa positiivisesti myös itse kasvin kasvuun.
   Huonona puolena on se että ruukun alle tulee varsin lyhyessä ajassa niin suuri juuripehko että koko ruukku ei enää meinaa pysyä pöydällä pystyssä ja kaatuilee herkästi.

   Poista