torstai 28. kesäkuuta 2018

Copia - suurikokoinen pihvitomaatti

Copia on erittäin kaunis ja suurikokoinen pihvitomaatti, joka tekee satoa isoissa tertuissa kasvihuoneessa. Tämänkin hienon lajikkeen toimitti TomatoEden.
Tomaateissa näkyy voimakas pystyraidoitus jo aikaisessa raakilevaiheessa. Ensimmäiset suuret Copia tomaatit kypsyivät minulla juhannusviikolla.


Kypsyessään tomaatti muuttuu keltapunaiseksi ja se on erittäin painava ja mehukas lajike. Copia on paksulihainen ja silti mehukas, maku on erittäin hyvä ja siinä voi havaita myös hapokkuutta, joka usein puuttuu suurikokoisista tomaateista. Halkaistuna keltainen väri tulee enemmän tomaatissa esille. Copia on myös varsin pehmeäkuorinen lajike, joka kypsyy nopeasti kun tomaatin väri rupeaa vaihtumaan. Siemenet löytyvät TomatoEdenin laajasta valikoimasta.
http://tomatoeden.com/?227,copia


Copia on kaikinpuolin mahtava lajike joka varmaankin on monikäyttöinen, tähän mennessä tomaatteja on meillä syöty lähinnä tuoreeltaan ja leivän päälle siivutettuna. Copian hedelmät ovat myös olleet täysin virheettömiä. Copia on lajike jota voin varauksetta suositella tomaatinkasvattajalle joka haluaa tomaatista makua, bonuksena tulee upean värikäs raidallinen hedelmä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti