tiistai 12. kesäkuuta 2018

Kurkut kasvihuoneessa

Kurkkukausi alkoi ehkä hiukan myöhässä, mutta kovin montaa viikkoa istutuksesta ei mennyt niin nyt on tulossa taas varsinainen kurkkuvyöry. Telegraph on varsinaisesti ainut kasvihuonekurkku eli pitkänmallinen kurkku, ja hyvä niin, koska kurkkua tulee nyt enemmän kuin pystyy käyttämään.

Telegraph on ihan hyvän makuinen peruskurkku joka siis satoaa ihan valtavasti, vaikka kasvustoa olen jo raivannut urakalla. Todennäköisesti kurkkukausi tulee myös päättymään varsin aikaisin, koska kurkku kasvoi hetkessä kasvihuoneen kattoon kiinni.


Poona Kheera on tämä toinen kasvihuoneessa oleva alunperin intialainen lajike, joka muistuttaa suomalaista avomaankurkkua. Pinnan pitäisi muuttua ruskeaksi, mielenkiintoista nähdä käykö näin. Näitä kurkkuja ei vielä ole maistettu. Poona Kheera teki ja alussa valtavasti kukkia, mutta näytti siltä että pölytys ei onnistu, mutta nyt on tilanne muuttunut ja kurkkuja tulee jo runsaasti.
http://tomatoeden.com/?177,cucumber-poona-kheera


2 kommenttia:

  1. Teleraph itsellänikin kokeilussa, mutta Poona Kheerasta en ollut ennen kuullutkaan :) Meillä satokauden taitaa aloittaa Pony H, mutta vielä vähän joudutaan odottelemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka itse en niin kauheasti kurkuista perusta niin Telegraph on kyllä ihan hyvä ja satoisa. Hyvä valinta sinulta, tuo Poona Kheera on nyt sitten vain erikoisuutena mukana tänä vuonna.

      Poista