torstai 7. kesäkuuta 2018

Aji Limo C.chinense

Aji Limo on perulainen chinense. Kasvattamani Aji Limo on alkuperäisistä siemenistä idätetty, siemenet toin Perun pääkaupungista Limasta toissa vuonna. Aikaisemmin kirjoitin kasvin nimen blogiin väärin. Aji Limon on baccatum ja oikea nimi chinenselle on Limo.
Viime vuonna kasvatus ei onnistunut, kun perulaiset rocotot olivat pääosassa ja Aji Limo jäi niiden alle kirvojen syötäväksi. Tänä vuonna päätin kokeilla tosissani tämän hienon lajikkeen kasvattamista kun siemenillekin on jo kysyntää. Aji Limo pääsi Monster NFT -vesiviljelykaukaloon Euro-Serren kasvihuoneessa piikkipaikalle huoneen keskellä.

Aji Limo on viihtynyt vallan mainiosti tänä vuonna. Kasvi on jo kaksi metriä korkea ja lähes metrin leveä "tuuhea pensas", jossa kukkia on satoja ellei jo toistatuhatta. Ensimmäiset podit kypsyvät kirkkaan keltaisiksi.


Kasviin on muodostunut kolme päärankaa joista lähtee lukemattomia sivuversoja, Aji Limo on yksi upeimpia kasveja tänä vuonna.

Kukat tulevat chinenseille tyypilliseen tapaan ryppäissä ja niitä on erittäin runsaasti, podeja on kymmenittäin jo tässä vaiheessa.

Huhtikuun alussa kasvihuoneeseen istutetulla nuorella taimella oli hyvin tumma ja karvainen runko, joka vanhemmiten muuttuu normaalin vihreäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti