torstai 14. kesäkuuta 2018

Azoychka - maukas pihvitomaatti

Azoychka on maukas ja runsasmaltoinen kirkkaan keltainen pihvitomaatti. Tämä hieno lajike löytyi TomatoEdenin valtavasta tomaattivalikoimasta. http://tomatoeden.com/?132,azoychka


Azoychka on varsin suurikokoinen puhtaan kaunis keltainen tomaatti. Voisi sanoa että se yllätti maultaan, kuori on varsin ohut, maku on pehmeä ja kaikin puolin erittäin maukas, hapokkuutta tomaatissa on varsin vähän. Tämä oli ensimmäinen kasvihuoneessa kypsynyt suurikokoinen pihvitomaatti, joten senkin puolesta tomaatin maku oli jotain mitä ei ole saanut maistaa kuukausiin, kaupan mauttomiin tomaatteihin tätä kun ei voi edes verrata.

Azoychka kasvaa kasvihuoneen perällä jo varsin varjoisissa oloissa kasvatussäkissä. Aurinkoa tomaatti ei enää saa oikein kuin aamuisin. Satoa ei tule kovinkaan paljon, joka varmaan johtuu huonosta sijainnista. Harmi, sillä tomaatti oli ainakin omaan mieleen ja voin varauksetta suositella tätä lajiketta.

Tomaatti on myös erittäin kaunis, voimakkaan uurteinen ja melko litteä muodoltaan. Hauska ja melko persoonallinen muotokin on pelkästään plussaa. Sanoisin että tämä tomaatti sopii ihan mihin vain ruuanlaittoon tai vaikka siivutettavaksi leivän päälle.

4 kommenttia:

 1. Komea on tomaatti.
  Kestävätkö sen kantaosat tuon painon tukematta? jossakin tertussa näkyi noita olevan useita ryppäässä. Runko tietenkin on tuettu. Kyselen tätä siksi, että tilasin myös TomatoEdeniltä paria lajiketta, jotka voivat kasvaa jopa puolikiloisiksi. Eihän ne sellaisiksi tule ulkona Suomen suvessa, mutta isoksi kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isoissa pihvitomaateissa ranka on kyllä selvästi paksumpi kuin tavallisissa tomaateissa, mutta ei nekään ainakaan paria tomaattia isompaa terttua kestä murtumatta. Pääosan isojen tomaattien tertuista olen jo naruttanut, mutta Azoychkan isompi terttu pitänee tukea ensi tilassa. Kuvan kypsä tomaatti kehittyi tuolla rungon ja takaseinän viiniköynnöstuen puristuksessa joten pysyi hyvin ehjänä.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kaunis on ja muutenkin yllätti ihan positiivisesti kun en odottanut yhtään mitään.

   Poista