keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Lucid Gem - upea herkkutomaatti


Lucid Gem on varmaankin upein tomaattilajike mitä olen koskaan kasvattanut, lisäksi tomaatti on erittäin mehukas ja herkullinen maultaan. Tomaatit ovat suurikokoisia ja hieman litteitä. Tämä upea lajike on peräisin TomatoEdeniltä.
http://tomatoeden.com/?662,lucid-gem
Tomaatit ovat erittäin kauniita ja ne kypsyvät lopulta mustan oranssiksi.

Tomaatit ovat pehmeäkuorisia ja varsin paksumaltoisia. Tomaatin makua on vaikea kuvailla, mutta se on pehmeälihainen ja mukava nauttia vaikka ihan sellaisenaan. Sisältä väritys on lähes kirkkaan keltainen. Kyseessä on todella hyvä ja persoonallinen lajike.

Lucid Gem on erittäin satoisa ja nyt jo 2,5 metrinen kasvi tekee jatkuvalla syötöllä uusia raakileita ihan latvustoon asti. Tomaatin väritys muuttuu jännästi hedelmän kehityksen myötä. Raakileet ovat ensin vihreitä, mutta kannan alla näkyy jo varhaisessa vaiheessa tummia viiruja. Kun tomaatit kasvavat niin violetti väri vain lisääntyy ja juuri ennen kypsymistä tomaatti on auringon puolelta lähes täysin tumman violetti.

Kypsä tomaatti muuttuu lopulta oranssin keltaiseksi johon jää mustaa tai violettia väriä. Tomaatit ovat suurikokoisia ja ensimmäiset kypsät hedelmät saatiin syödä noin viikkoa ennen juhannusta. Tämä on kaikinpuolin niin upea lajike että varmasti kasvatan sitä jatkossakin. Lucid Gem on erittäin monipuolinen lajike ja hienot tomaatit sopivat ihan mihin vain, mm. vihreän salaatin sekaan pilkottuna saadaan upea värikimara.1 kommentti: