lauantai 2. kesäkuuta 2018

Black Beauty - pihvitomaatti

Black Beauty on jykeväkasvuinen runkotomaatti ja varsin jännittävä uutuus. Tämänkin hienon lajikkeen siemenet ovat TomatoEdeniltä. http://tomatoeden.com/?638,black-beauty
Tomaatit näyttävät kehittyvän todella suuriksi ja yksi hedelmä on jo haljennutkin. Ensimmäisten tomaattien odotan kypsyvän kesäkuun puolella. TomatoEdenin kuvauksen mukaan tämä Indigo -lajike kypsyy lähes täysin mustaksi ja osittain tuo väri näkyy nyt raakileissa.


Black Beauty kasvaa Monexin kasvihuoneen eteläseinustalla NFT-vesiviljelyssä, kasvi on erittäin rehevä ja katon lappeessa jo kiinni. Aluksi näytti että satoa muodostuisi vähän, mutta nyt 1,5 metrin korkeudessa on jo aika paljon raakileita, jotka vaativat tukemista riittävän ajoissa sillä tomaatit kehittyvät varsin nopeaa tahtia.

Black Beautyn runko on erittäin paksu jo tässä vaiheessa kautta, varmaan paksuin ja vahvin runko mikä minulla on ollut koskaan millään tomaatilla jo näin aikaisin kesän alussa.

Kukat ovat suurikokoisia pihvitomaatin tapaan ja niitä on erittäin runsaasti nyt kasvin latvustossa, jossa aurinkoa on paljon tarjolla. Tämäkin tomaatti haaroittui itsestään monilatvaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti