sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Aurelio F1 - jättipaprika

Aurelio F1 on ainoa tavallinen paprikalajike joka minulla tänä vuonna kasvaa. Aurelio ei näytä olevan ihan mikä tahansa paprika, vaan ensimmäinen kehittyvä hedelmä on erittäin suuri, fyysisiltä mitoiltaan varmasti suurin Capsicum -hedelmä joka minulla on koskaan kasvanut.
Aurelion paprikoiden pitäisi kypsyä punaisiksi, mutta tuo jättiläinen on ollut nyt viikkokaupalla samanlainen, koko ei ole enää kasvanut eikä värikään ole vielä vaihtunut.

Aurelion istutin kasvihuoneen NFT-vesiviljelyyn huhtikuun alkupuolella ja tuo ensimmäinen jättiläishedelmä lähti kehittymään hyvin alhaalta lähes välittömästi siirron jälkeen. Koko kasvin voimat tuntuivat menevän tuon ensimmäisen hedelmän kasvattamiseen eikä itse kasvi kasvanut juuri lainkaan. Kun hedelmä oli kehittynyt maksimikokoon, kasvi oli vain runsaan 30 sentin mittainen.
Sen jälkeen oli kuin tulppa olisi auennut ja kasvi lähti voimakkaaseen kasvuun ja se on nyt jo vajaan metrin mittainen, mutta paljon pienempi kuitenkin kuin ympärillä olevat chilit, jotka ovat jo parimetrisiä.

Aurelioon lähti voimakkaan kasvun myötä kehittymään useita paprikoita ja nitä on nyt neljä tai viisi kappaletta tulossa lisää, vaikka alussa tuntui että se kasvattaa vain yhden jättiläisen. Mielenkiintoista nähdä miten suuriksi nuo muut paprikan hedelmät kasvavat, kun ensimmäinen on varsinainen jättiläinen eikä tunnu kypsyvän millään.

Aurelion kukka on varsin tyypillinen annuumin puhtaan valkoinen kukka, vaikka kukka on isohko niin ei se kuitenkaan ole mikään jättiläinen kuten ensimmäinen hedelmä. Joka tapauksessa Aurelio on erittäin mielenkiintoinen paprikalajike nyt kun se vaikuttaa tekevän satoa enemmänkin. Ja mitä suuremmaksi kasvi nyt kasvaa niin sitä paremmin se jaksaa uusia hedelmiä tehdä. Mielenkiinnolla odottelen myös miltä tuo iso paprika maistuu, kunhan se vain lähtisi kypsymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti