tiistai 5. kesäkuuta 2018

Vitalink ravinnetesti

Sain huhtikuun puolessavälissä blogin pääyhteistyökumppanilta VP-Luxilta testiin täydellisen Vitalink ravinnesarjan. Vitalink on englantilainen ravinteiden valmistaja, jolla on erittäin laaja valikoima pääravinteita ja lisäravinteita sekä vesiviljelyyn kuin myös multaviljelyyn.
VP-Luxilta on tällä hetkellä saatavana lisäravinteita, pääravinteet tulevat myöhemmin valikoimiin.
Vitalink ravinnesarjan esittely löytyy tästä linkistä.
http://kaksikasvihuonetta.blogspot.com/2018/04/vitalink-ravinnesarja-vp-luxilta.html

Multaviljelyyn tarkoitetut EarthMax grow ja bloom meni testattavaksi kahdelle tomaatille, jotka muuttivat ulos talon päätyyn toukokuun alkupuolella. Tomaatit Tasmanian Chocolate ja Black Beauty ovat talon päädyssä Autopotissa saman kastelulinjan piirissä. Black Beauty on varataimi, päätaimi on Monexin kasvihuoneessa vesiviljelyssä.

Taimet ovat kasvaneet hyvin Vitalinkin ravinteilla sen jälkeen kun ne otettiin käyttöön huhtikuun loppupuolella. Tomaatit ovat jo yli 1,5 metriä korkeita ja erittäin reheviä. Muutaman kerran ravinnesäiliöön olen lisännyt myös lisäravinnetta Vitalink Buddy, joka on alkuvaiheen kukinnan stimulointiin tarkoitettua ravinnetta. Molemmat tomaatit kukkivat myös runsaasti.

Tomaattien lehvästö on syvän tumman vihreää, joten typpeä ne ovat saaneet riittävästi pääravinteista. Annostus sekä bloom että grow ravinteella on ollut vielä varsin maltillista noin 2ml/litra, koska kasvit ovat totutelleet ulkokasvatukseen ja uusiin ravinteihin.

Tasmanian Chocolate tekee runsaasti tomaatteja, jotka ovat jo varsin suurikokoisia. Suurin osa tomaateista sai alkunsa vielä kasvihuoneessa, mutta ulkona Vitalink -ravinteilla ne ovat kasvaneet erittäin hyvin.

Black Beauty tomaatti tekee vähemmän satoa ja tomaatit ovat vielä pieniä tummia raakileita. Nämä tomaatit ovat kaikki kehittyneet ulkona ja Vitalinkin ravinteilla.

Runsaan kuukauden käytön jälkeen ravinteista ei ole muuta kuin positiivista sanottavaa, niin hyvin tomaatit ovat ulkona kasvaneet, ne ovat erittäin terveen oloisia, runko on vahva ja lehvästö erittäin tuuhea. Kesäkuun aikana testaan tomaateilla myös toista kukintaa kehittävää lisäravinnetta Vitalink turbo, jota on testattu jo mm. muutamilla kasvihuoneen chileillä.

1 kommentti:

  1. Vitalink on siis englantilainen lannoitteiden valmistuttaja. Eipä nämä kukaan itse valmista tuotteita, vaan valmistuttavat tai sekoituttavat ravinteet kolmannella osapuolella. GHE lienee ainoa joka sentään itse sekoittaa muiden aineksista omat tiivisteensä. Esim. FloraGro sisältää saksalaista K+S Kalin EpsoToppia (perus epsomsuola). Hyvä vai huono. No jokainen saa päättää mistä maksaa. https://youtu.be/Dc10ZJw0E7g

    VastaaPoista