tiistai 26. kesäkuuta 2018

Rocoto de la selva Amarillo Lima

Rocoto de la selva Amarillo Lima on niitä Perusta tuomiani jättirocotolajikkeita joita kasvatan myös tänä vuonna. Viime vuonna kasvatus epäonnistui ja ainoa kasvi Monster NFT:ssä antoi vain muutaman hedelmän. Rocoto de la selva Amarillo Lima teki kuitenkin suuria lähes 150gr painoisia podeja jotka olivat varsin maukkaita vaikkakin melko mietoja ja sopivat hyvin Rocoto Rellenoihin. Tämän vuoksi kasvi pääsi itseoikeutetusti jatkoon myös tälle kaudelle ja vielä kahden kasvin voimin.

Tänä vuonna näyttää varsin mukavalta tämän jättirocotolajikkeen suhteen ja kuvissa on nyt Euro-Serren kasvihuoneen pohjoissivulla Ikea NFT:ssä kasvava kasvi. Podeja kasvi tekee nyt aika mukavasti varsinkin tuolla yli metrin korkeudella, jossa valoa riittää nyt parhaiten.

Alkuperäisistä perulaisista siemenistä kasvatettu kasvi tekee samanlaisia pyöreitä ja kookkaita podeja kuin viime vuonna. Yksikään podi ei ole vielä kypsynyt, mutta suurin niistä rupeaa olemaan kohta jo 100 gr luokkaa.

Itse kasvi on jo yli kahden metrin korkuinen ja sillä on nyt hyvin tilaa levitä kasvihuoneen pohjoissivulla, jossa ei kovin montaa kasvia ole. Rocoto de la selva Amarillo Lima on niistä kaikkein suurin. Kasvilla oli pari viikkoa sitten juuristo-ongelmia ja se lerputti lehtiään jo aika pahasti päivän kuumimpaan aikaan. Sen jälkeen se on saanut vetyperoksiidia ja piristynyt huomattavasti ja on nyt jo lähes entisellään. Pitää toivoa että mitään negatiivisia yllätyksiä ei enää tällä kaudella tule, varalla on kuitenkin toinen kasvi, joka myös tekee kohtuullisesti podeja kasvihuoneessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti