lauantai 23. kesäkuuta 2018

Kasvimaa juhannuksena

Jotenkin nihkeää on ollut kasvien kasvu kasvimaalla. Kuivaa on ollut lähes juhannukseen asti, tihkukastelua olen käyttänyt mutta ehkä olisi pitänyt kastella ja lannoittaa enemmänkin. Joka tapauksessa hanavettä on kulunut tuhansia litroja touko-kesäkuussa lähinnä kasvihuoneisiin, mutta myös kasvimaa on saanut osansa.

Yksi ikuisuusongelma kasvimaalla on rikkaruohot, joita ei pysäytä mikään, kitkeminenkin on ollut heikkoa kun aika ei tahdo kaikkeen riittää. Tämän vuoden jälkeen yhdeksi projektiksi pitää varmaan ottaa kasvualustan vaihto laatikoissa, joissa rikkakasvien juuristoa riittää. Salaattia tulee hitaasti ja pavut tuntuvat myös kasvavan jotenkin nihkeästi, maissien kohtalo ja satoaminen jää nähtäväksi.

Ainoalle kesäkurpitsan taimelle kävi huonosti kesäkuun alun hallan iskiessä pahiten siihen. Kasvi ei kuollut, mutta heikosti on lähtenyt kasvamaan, saakohan tuosta enää satoa.

Mansikkapenkissä on sentään melko paljon raakileita taimissa.


Black Aztec maissia.

Kvinoa

7 kommenttia:

 1. Kyllähän sieltä on tulossa satoa ihan mukavasti. Kiva kun mansikoitakin on tulossa. Minulla on tulossa kasvimaalta hyvin huono sato, kun en ole jaksanut kastella. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ehkä olen sitten niin tottunut kasvattamaan kasvihuoneissa että kasvuvauhti siellä sokaisee ja odottaa jo samanlaista kasvuvauhtia ulkona, pitää kai vaan odottaa ja katsoa ennenkuin vetää mitään lopullisia johtopäätöksiä. Nyt alkoi vielä kesäloma joten uskoisin että jatkossa olisi enemmän aikaa kitkeä kasvimaalla, vaikka mökkeily tätä harrastusta osittain haittaakin kesäkuukausina.
   Hyvää sunnuntaita myös sinulle

   Poista
 2. Rikkaruohoihin tehoaa kate ja estää myös veden haihtumista. Itse juuri laitoin hamppukatteen joka penkkiin mutta sinulla voisi toimia paremmin hamppukuitukate joka tukahduttaa jo olemassa olevat rikkaruohot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvistä vinkeistä. Ruohosilppua olen miettinyt jo pitkään katteeksi kun sitä saisi omalta pihalta, tai saisi jos nurmikko vielä kasvaisi koska kuivaa nyt on ollut kuin saharassa.
   Tuo hamppukuitukate rupesi kiinnostamaan kun netistä tutkiskelin.

   Poista
 3. Ihan siedettävä tuo kesäkurpitsakin on omiini verratessa. Tänä vuonna ne vain eivät kasva, lehdet eivät veny entiseen malliin. Kuivuutta epäilen, vaikka olen niitä kastellut päivittäin. Istutuskuoppa oli pölyävän kuivaa lapionpiston syvyydeltäkin ja voi olla, että kastelu jää pintaosiin ja juuret ovat alempana.

  Ruohosilppu on erinomainen kate, MUTTA se kerää kotiloita, ellei sitä laita niin paksusti, että se kuumenee kompostoituessaan. Vähintään 5-10 cm kerros pitää olla.

  VastaaPoista