sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

VitaLink -ravinnesarja VP-Luxilta

VitaLink on englantilainen ravinnesarja kasvien kasvatukseen. Vitalinkillä on pääravinteet kaikkiin kasvualustoihin, niin vesiviljelyyn kuin erilaisiin maa-aineksiin. Lisäksi pääravinteita tukemassa on iso joukko erilaisia lisäravinteita.

Sain blogin pääyhteistyökumppanilta VP-Luxilta testattavaksi Vitalinkin täydellisen ravinnesarjan. Tällä hetkellä VP-Luxilta löytyy lähinnä erilaisia Vitalinkin lisäravinteita, mutta kuvassa näkyvät pääravinteet ovat myös tulossa yrityksen valikoimiin.
https://www.vplux.fi/tuotteet.html?id=28664/

VitaLink on yli 20 vuoden kokemuksen ravinteiden valmistuksesta omaava yritys, jonka sivuilla on tuotteista kattava esittely Youtube -videoiden myötä.
http://www.vitalink.eu/


Tuotteita löytyy erikokoisissa purkeissa jotka on selkeästä merkattu eri käyttötarkoitusta varten. HydroMAX on tarkoitettu kaikkiin vesiviljelyalustoihin, niin kivivillaan, perliittiin kuin hydrosoraan. HydroMAX:sta löytyy neljä erilaista ravinnetta ja erikseen myös kovalle ja pehmeälle vedelle tarkoitetut ravinteet.

HydroMAX ravinteista Grow A:ta ja Grow B:tä käytetään aina yhtäaikaa ja annostus vaihtelee 1-2 ml:sta 3-4 ml:aan/litra kasvien koosta riipppuen. Kun kukinta kasveilla alkaa niin siirrytään käyttämään Bloom ravinteita. Tuotteet ovat siis erittäin riittoisia ja niitä saa 1 L, 5L ja 10L astioissa.
http://www.vitalink.eu/nutrients/vitalink-hydro-max/

EarthMAX -ravinteita käytetään sitten multaviljelyyn. Siitäkin löytyy kaksi eri versiota eli Grow ja Bloom.
http://www.vitalink.eu/nutrients/vitalink-earth-max/

Lisäravinteita löytyy moneen eri käyttötarkoitukseen ja niitä käytetään yhtäaikaa pääravinteiden kanssa.
http://www.vitalink.eu/additive/

CalMag -lisäravinne sisältää kalsiumia ja magnesiumia. Finale -lisäravinne on loppuvaiheen ravinne joka nopeuttaa mm. sadon kypsymistä. Molemmat tuotteet löytyvät jo VP-Luxin valikoimista.
https://www.vplux.fi/tuotteet.html?id=28664/361869
https://www.vplux.fi/tuotteet.html?id=28664/361868


Merkinnät ja annosteluohjeet Vitalinkin purkeissa ovat hyvin selkeät. Vitalinkin ravinteet tulevat tämän kevään aikana testiin omissa kasvatuksissa osalla kasveista. Blogissa tullaan seuraamaan jatkossa pisin vuotta ravinteiden toimivuutta mm. chilien ja tomaattien kasvatuksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti