perjantai 2. maaliskuuta 2018

Rocoto La Merced, Peru

Rocoto La Merced C.pubescens on uusi rocotolajike tälle kaudelle. Rocoto La Merced on kotoisin nimensä mukaisesti La Mercedin kaupungista Perun keskiosista Andeilta.
Rocoto La Merced kasvaa minulla kivivillakuutiossa ja se on ollut parisen viikkoa taimi NFT:ssä ja kesällä se pääsee sitten kasvihuoneessa omaan Ikea-NFT vesiviljelylaitteeseen. Rocoto La Merced on yksi huonoimmin kasvaneita rocotolajikkeita tänä vuonna vaikka se on ollut vesiviljelyssä,  syytä en osaa sanoa. Onneksi aikaa on vielä runsaasti ja kevät ei ole vielä alkanutkaan.

La Merced on samalla kasvuvyöhykkeellä kuin esimerkiksi Oxapampa, josta tulee suuri osa Perun kaupallisesti merkittävistä jättirocotolajikkeista kuten Rocoto de la selva Oxapampa.
La Mercedin kaupunki on hyvin lähellä Oxapampaa ja molemmat kuuluvat lämpimään de la selva -vyöhykkeeseen Perussa, jossa kasvaa juuri suurikokoisia hedelmiä tekeviä lajikkeita. Tämän lajikkeen siemenet olen kuitenkin saanut Saksasta, joten ne eivät ole alkuperäiset Perusta. Saksassa podit ovat kasvaneet erittäin suuriksi yli 200gr kokoisiksi ja nähtäväksi jää miten kasvatus onnistuu minulla, alku on ainakin ollut hieman hankalaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti