sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Yrttejä ja salaattia - kylvöjä kasvihuoneella

Salaattia, Kreikan Oreganoa ja Basilikaa
Kevät on kiireistä aikaa puutarhurille ja ensimmäisiin kasvihuonekylvöihin päästiin nyt kun kasvatuskausi Euro-Serren kasvihuoneessa alkoi lauantaina. Kasvihuoneen minimilämpötila on nyt nostettu +15 asteeseen. Hajakylvönä kolmeen eri idätyslaatikkoon meni Friseesalaattia, Kreikan Oreganoa ja Basilikaa.

Samalla testaan kolmea eri kasvualustaa eli vasemmalta oikealle Kekkilä OPM 420W -turve, Atamin Kookos sekä Wilma Cococlite-22 -kookosperliittiseos.

Molemmat kookosalustat ovat VP-Luxin edustamia tuotteita ja ovat erittäin hyviksi todettu mm. chileillä jo viime vuonna.
Atamin kookos
Wilma Cocolite 22

Salaatti ja yrtit tulivat kylvettyä erittäin kätevään kolmepaikkaiseen altakastelualustaan joka on vielä lämmitettävä. Pohjalaatikon sisällä on lämpövastukset jotka lämmittävät altakastelulaatikon veden.

Pohjalaatikon päälle tulee korotuslevy jossa on altakastelumatto, matto imee vettä tuolta laatikon vesisäiliöstä. Altakastelumaton päälle tulee sitten varsinaiset kolme kylvölaatikkoa.

Friseesalaattia hajakylvönä idätyslaatikossa

Idätyslaatikot alustassa kannet päällä. Laatikoissa on lisäksi säädettävät luukut, jotka ovat hyvin tarpeelliset kun kylvökset itävät.

Kaikkia kolmea kasvualustaa saa heti valmiina säkkitavarana.

Tomaattien siemenpussiarvonta suoritettiin viikolla ja molemmat voittajat julkaistiin tässä postauksessa. http://kaksikasvihuonetta.blogspot.fi/2018/02/tomaatin-siemenia-tarjolla.html

Toivoisinkin voittajilta pikaista yhteydenottoa blogin sähköpostiin että saadaan palkinnot lähetettyä, koska kumpikaan voittajista ei ole jättänyt yhteystietojaan. 

2 kommenttia:

  1. Aika kätevä paketti! Pitääkin katsoa, jos löytäisin oreganon siemeniä kylvöön! Kiitos vinkistä! 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä parin vuoden välein kylvän oreganoa. Meillä on se ongelma että tuoreena satoa ei vaan tule käytettyä, joten kuivaaminen ainoa vaihtoehto ja sekin jäänyt loppusyksyyn. Oma oreganojauhe on paljon aromikkaampaa kuin kaupan maustepussit, joten senkin suhteen tuota ei pidä väheksyä.

      Poista