torstai 8. maaliskuuta 2018

Ruukutuksia ja kasvualustoja

Kasvihuonekausi alkoi viime viikonloppuna ja ensimmäiset rocototkin pääsivät silloin amppeleihin. Kasvualustana on  pääasiassa kookosta ja joihinkin amppeleihin on lisätty myös turvetta ja perliittiä. Tarkoitus olisi taas vähän seurata miten kasvit viihtyvät ja tuottavat satoa erilaisissa kasvualustoissa.

Pienimmät rocotot ovat jo olleet kohta viikon kasvihuoneessa ja tulevana viikonloppuna sinne muuttaa myös isoimmat kasvit ja vesiviljelyssä olevat, joiden siirto olisi ollut hankalaa kun pakkaset ovat ollet vielä varsin kovia, viikonloppuna pitäisi sitten toivon mukaan lauhtua.

Tumbler F1 on myös ensimmäinen tomaatti joka pääsi tänään amppeliin ja kasvihuoneeseen. Kasvualustana Tumblerilla on turve, kookos, perliittisekoitus.

Vuuoden ensimmäiset kukkanuput tomaateissa on myös tietynlainen merkki tulevasta keväästä.

Muut tomaatintaimet ovat vielä sisällä ja ovat nyt noin kahden viikon ikäisiä. Koulinta maitopurkkeihin ja siirto isompaan kivivillakuutioon on myös edessä nyt viikonloppuna, kun taimilaatikko on jo täynnä.

Lucid Gem pienessä kivivillakuutiossa ja Blue Ambrosia turvealustassa. Molemmat tomaatit ovat nyt parin viikon ikäisiä ja kuvasta näkyy miten paljon paremmin on turvekasvi kasvanut. Molemmat kasvit ovat saaneet samanvahvuista starttilannosta ja kun turpeessa on itsestään enemmän ravinteita, niin tämä kasvi on kasvanut paremmin. Mitään merkitystä tuolla ei ole ja myöhemmin vesiviljelyyn tuleva tomaatti ajaa varmasti turvekasvin kasvunopeudessa ohi, jonka vuoksi en ole viitsinyt antaa nyt kasveille eri vahvuisia lannoitteita. Tomaattikausi on joka tapauksessa lähtenyt varsin vauhdilla käyntiin.

Näidenkin erikoisten ja hienojen lajikkeiden siemenet löytyvät TomatoEdeniltä.
http://tomatoeden.com/?heirloom-tomato-seeds,1


2 kommenttia:

 1. Kylläpä sinulla on jo pitkällä kaikki. Minulla tomaatitkin ovat vasta nousseet pintaan. No, mullla tämä on todellista pienviljelyä :-) Minulla on myös suunnitelmissa rakentaa minikasvihuone oikean kasvarin sisään, niin että voisin hiukan aikaisemmin jotain laittaa sinne kasvamaan. Pientä voin kuvitella muutaman viikon lämmittäväni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsin tyytyväinen olen ollut kauden kulkuun tähän asti, erityisesti tomaatit kasvaneet hyvin kun ovat vasta parin viikon ikäisiä, hyvin vielä ehtii kylvää tomaatteja vaikka koko maaliskuu.

   Erittäin hyvä idea tuo minikasvihuone, eipä tarvi turhan isoa tilaa tällöin lämmittää jos ei ole tarvetta. Itsellänikin on ollut noita minikasvihuoneita isomman huoneen sisällä aikaisempina vuosina mutta nyt ei ole tarvetta.

   Poista