lauantai 24. maaliskuuta 2018

Madre Vieja, C.baccatum

Madre Vieja C.baccatum on yksi uusista chililajikkeista joka minulla on tänä vuonna kokeilussa. Viime vuonna oli lähes pelkästään rocotoja, mutta tänä vuonna on monia muitakin chilejä kasvamassa. Madre Viejasta ei paljoa ole tietoa netissä ja minullekin se on täysin tuntematon baccatum entuudestaan. Siemenet sain Fataliilta, ja kyseisestä nettikaupasta on kaikki tiedot mitä tuosta lajikkeesta on minulla tiedossa. Podit ovat kapeita ja keltaisia, sekä pitäisivät olla varsin tulisia. Varsin aromaattiseksikin on tätä lajiketta kehuttu. Madre Viejan alkuperä on minulle tuntematon.

Madre Vieja oli nyt ensimmäinen chili rocotojen eli pubescensien lisäksi, joka nyt pääsi kasvihuoneeseen. Kasvualustana on Ikea NFT -vesiviljelysysteemi ja kasvi pääsi Euro-Serren kasvihuoneen päätyseinustalle jossa se todennäköisesti saa kasvaa aina syksyyn asti.

Kasvi on idätetty tammikuun puolessa välissä ja mittaa on nyt vajaat 30 senttiä. Madre Vieja on baccatumiksi haaroittunut jo varsin alhaalta ja se on kaikin puolin varsin hyvä ja leveä pieni taimi. Kasvihuoneen minimilämpö on nyt +14 asteessa, joka toivon mukaan riittää tälle baccatum -suvun chilille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti