keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Maissin siementen liotus

Aina välillä näkee siemenpussien kylvöohjeissa että siemeniä suositellaan liotettavan vedessä vuorokauden verran ennen kylvöä. Tämä koskee lähinnä suuria ja kovakuorisia siemeniä. Tänään meni vuorokaudeksi vesilasiin kahden eri maissin siemenet sekä snake fruitin siemen, joka kuvassa näkyy isona ruskeana siemenenä.

Eilen meni suoraan turpeeseen ilman liotusta erä maissien siemeniä. Idätyslaatikkona on kätevä Rootmasterin laatikko, joka sopii syväjuurisille ja kapeille kasveille, kuten maissi. Rootmaster idätyslaatikko tuli esiteltyä blogissa syksyllä 2014.
Rootmaster

Tänä vuonna yritän kasvattaa kahta eri maissilajiketta, kun siemenet ovat itäneet niin ne menevät esikasvatukseen kasvihuoneisiin ja myöhemmin alkukesällä sitten kasvimaalle. Idätykseen meni yli 30 siementä, mutta kasveja on tarkoitus saada vain muutama molemmasta lajikkeesta. Varsinaista idätystestiä ei ole tarkoitus tehdä kun suoraan turpeeseen menneet siemenet saivat parin vuorokauden etumatkan liotettaviin siemeniin. Maissilajikkeina on Perun Cuzcosta tuomani musta maissi, josta ei ole parempaa lajikenimeä tiedossa. Toinenkin maissi on musta. TomatoEdenin siemenvalikoimista löytynyt Black Aztec, joka on Azteekki-intiaanien lajike väli-amerikasta tuhansien vuosien takaa.
http://tomatoeden.com/?489,corn-black-aztec

Chilit ja tomaatit on idätetty jo kauan sitten. Nyt on menossa kevään kylvöaalto, kun molemmat kasvihuoneet on otettu käyttöön ja ne ovat täydessä toiminnassa. Kurkkuja, limettiä ja appelsiini menivät jo alkuviikolla idätykseen, nyt siis maissit ja seuraavaksi mm.kvinoaa ja monia kesäkukkia. Pääsiäinen on kiireistä aikaa harrasteviljelijälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti