lauantai 10. helmikuuta 2018

Kasvihuoneen talvi

Euro-Serren kasvihuone viettää syvää hiljaisuutta ja huone on nyt jo kolmatta talvea toiminnassa. Mitään tuolla ei vielä kasvateta, mutta mm. sitrukset, estreliciat, pelargonit, viiniköynnökset, hortensia ja avokado talvehtivat tuolla entiseen tapaan, muutama vanhan vuoden chilikin vielä kypsyttelee joitakin hedelmiä, kasvihuoneen tekniikka pitää huolen noin +7 asteen minimilämmöstä.

Airrex AH-300 -diesellämmitintä ei voi kuin kehua. Se on koko talven pitänyt huoneen lämpimänä ilman huolen häivää. Marraskuun jälkeen tiputin minimilämmön noin +9 asteesta +7:ään ja siinä se on nyt ollut jo yli kaksi kuukautta. Polttoöljyä on kulunut noin 20 litraa viikossa ja kun tuli yli 15 asteen yöpakkaset niin lämmityskulut lähes tuplaantuivat.
http://kaksikasvihuonetta.blogspot.fi/2017/01/airrex-ah-300-diesellammitin.html

Vaikka huoneessa on varsin kylmää niin jokunen rocotokin vielä kypsyy. Tuoretta chiliä on leivän päälle ja ruokapöytään riittänyt nyt ensimmäistä kertaa koko talven ajan.

Tänään tuli vastaan sitten todellinen yllätys. Viiniköynnösten silmut ovat puhkeamassa vaikka olosuhteet kasvihuoneessa ovat olleet stabiilit jo monta kuukautta. Mitään muuta syytä en tuohon keksi kuin valon määrän lisääntyminen ulkona joka on saanut viiniköynnökset heräämään jo helmikuun alussa. Talven selkä taittuu kohta täällä Varsinais-Suomessa ja helmi-maaliskuun vaihteessa huoneeseen muuttavat rocotot jolloin lämpötilaa nostetaan jo huomattavasti. Talvikautta vietetään kasvihuoneessa enää parisen viikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti