torstai 8. helmikuuta 2018

Rocoto Pico Mucho

Rocoto Pico Mucho on Perusta syksyllä 2016 tuomani C.pubescens lajin chili. Tämä oli ehkä merkittävin chililajike joka minulla viime vuonna ensimmäistä kertaa kasvoi. Tärkeimpiä ellei tärkein lajike se on myös tänä vuonna. Syy miksi tämä lajike on minulle niin erityinen on se, että Limasta ostamani jättirocoton hedelmä oli todella suuri ja painava, varmaan 250 gr tai yli. Suurin chilihedelmä kuitenkin mitä olin koskaan nähnyt.

Viime vuonna Pico Mucho kasvoi Monexin kasvihuoneessa turveruukussa ja teki hyvin satoa ja oli maukas ja erittäin tulinen jättirocotoksi, pieni pettymys oli kuitenkin se että saamani hedelmät olivat paljon pienempiä kuin alkuperäinen perulainen oli. Yli 150gr hedelmiä tuli kuitenkin viime vuonna useita joten suuria nekin olivat.

Tänä vuonna Pico Mucho olisi tarkoitus laittaa kasvamaan isoon turve/kookos ruukkuun Euro-Serren kasvihuoneeseen parhaalle paikalle ja katsoa miten se siellä satoaa ja kuinka suuria hedelmiä tekee.
Saksalaisilta rocotonkasvattajilta olen saanut vinkkejä että jättirocoto pitäisi laittaa todella suureen ruukkuun kasvamaan, jotta se tuottaisi myös suuria hedelmiä, sadon määrän suhteen ruukun koolla ei ole niin paljon väliä ja viime vuonna se satosi hyvin alle 10 litran ruukussakin. Ruukku ja ruukun koko on vielä päättämättä ja tuo selvinnee aikanaan, Parin kuukauden ikäinen kasvi on kasvatettu alkuperäisestä siemenestä ja on ihan kohtuullisen kokoinen jo tällä hetkellä n.1,5 litran ruukussa. Se koulinko kasvin tuosta joskus lopulliseen ruukkuun vai johonkin välikokoon on vielä päättämättä. Aika näyttää miten se nyt helmikuussa kasvaa vielä sisällä kun valaisimena on nyt Lumatekin 250W monimetallilamppu. Kasvihuonekausi alkaa varmaan joskus helmi-maaliskuun vaihteessa.

Rocoto Pico Muchon ensimmäinen kukka

4 kommenttia:

 1. Vähän pienemmät on taimet täällä :-) Etualan kaksi ensimmäistä ovat Pico Muchoja https://www.flickr.com/photos/90521018@N04/40132870872/in/album-72157691504930771/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, tuli vähän hassun näköisenä tuo kommentti.

   Poista
  2. Hyvältähän nuo Pico Muchot näyttää vaikka pieniä vielä ovatkin, toivotaan lämmintä kesää niin varmasti saat satoa vielä. Ilmeisesti lähettämäni siemenet itivät hyvin.

   Poista
  3. Juu, itävyysprosentti oli melkein sata. Viikossa nousivat kaikki pintaan.

   Poista